Paça Çorbası Tarifi

Paça Çorbası Tarifi

Yazar -
0 12

Paça çorbası nasıl yapılır ? Lezzetli sıcacık çorba tarifleri, paça çorbası tarifi yapılışı. Kolay paça çorba hazırlanışı ve resimli yapımı.

Malzemeler

  • 4 adet kuzu paça
  • 6 bardak su
  • 1,5 kaşık un
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
  • tuz

Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır

Temizlenmiş paçaları 6 bardak su ile beraber düdüklü tencerede 1 saat 45 dakika kadar kaynatıyoruz. Paçalar kaynadıktan sonra paçaları sudan çıkarıyoruz. İster bütün bırakın isterseniz etlerini sıyırın bu size kalmış. Başka bir tavanın içinde tere yağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine kaynattığımız paça suyundan alıp iyice karıştırıyoruz. Topaklanmaması açısından iyice karıştırmak gerekiyor. Daha sonra bu unlu karışımı diğer paça suyu ile karıştırıp sürekli karıştırıyoruz kaynamaya bırakıyoruz. Bir kasenin içine 1 adet limonun suyu, 1 adet yumurtayı iyice çırpıyoruz. Çorbanın suyundan bir miktar alıp hızlı bir şekilde çırpmaya devam ediyoruz. Bu şeklide yumurtanın pişmesini engelliyoruz. Daha sonra bu terbiyeyi çorbaya karıştırıp tuzunu da ekleyip karıştırıp bir taşım kaynatıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. İsteğe göre bir kasenin içine 1 çay bardağı sirke, 3-4 diş sarımsağı rendeleyip çorbayı servis ederken üzerinde gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

paça çorbası tarifi

Benzer tarifler

0 30

1 31

Yorum Yok

Yorum Yap