Pandispanya Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Pasta Tarifleri, Tatlı Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Pasta yaparken en zorlanılan şey pandispanyanın güzel olmamasıdır. Artık pandispanyanız, pandispanya tarifi ile çok lezzetli puf puf olacak. Pandispanya nasıl yapılır. Pandispanya hazırlanışı.

Malzemeler

  • beş adet yumurta
  • dokuz yemek kaşığı şeker
  • dokuz yemek kaşığı un
  • bir paket kabartma tozu
  • bir tutam tuz

Pandispanya Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak yumurtaların sarısını ve beyazlarını iki ayrı kaba ayırıyoruz. Beyazına bir tutam tuz atıp köpürene kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz. Sarılarına ise şeker ekleyip çırpıyoruz sonra elenmiş unu ve kabartma tozunuda ilave ediyoruz. En son olarak her iki karışımı bir kapta birleştiriyoruz ve tahta kaşık yardımıyla aynı yönde birbirine yedirene kadar karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10-12 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pandispanyamız hazırdır. Dileğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

pandispanya tarifi pandispanya tarifi

Pandispanya Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri