Patatesli Bezelye Tarifi

Patatesli Bezelye Tarifi

Yaz yemeklerinin en popüler yemeği patatesli bezelye tarifi. Patatesli bezelye yemeği nasıl yapılır? Bezelye yemeği hazırlanışı.

Malzemeler

  • iki-üç adet patates
  • yarım kilo taze bezelye yada konserve
  • bir adet havuç
  • bir adet soğan
  • iki yamek kaşığı domates salçası
  • iki-üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • bir çay kaşığı tuz
  • iki su bardağı sıcak su( yemeğin üzerine çıkacak kadar)

Patatesli Bezelye Tarifi Hazırlanışı

Soğanı yemeklik şekilde doğrayıp yağda kavuruyoruz. Biraz kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız patatesleri ve havuçları ilave edip kısık ateşte kavuruyoruz. Bir süre sonra bezelyeleri ekliyoruz ( not: konserve kullanacaksanız patatesler pişmeye yakın bezelyeleri ekleyin) Bu arada sıcak su da eritiğimiz salçamızı da ilave edip, bezelyelerin üzerini geçeçek şekilde sıcak su ekliyoruz. En son tuzumuzu da ekledikten sonra kısık ateşte yemeği pişiriyoruz. Bezelye yemeği ile pilava bayılırım, sizde yanında pilavı tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.

patatesli bezelye tarifi patatesli bezelye tarifi

Benzer tarifler

mücver tarifi

0 12

Yorum Yok

Yorum Yap