Patatesli Kıymalı Musakka Tarifi

Patatesli Kıymalı Musakka Tarifi

patatesli kıymalı musakka tarifi
patatesli kıymalı musakka tarifi

Genelde patlıcanlı yapılan musakkayı hiç patatesli yedinizmi? Mutlaka deneyin mükemmel bir lezzet. Patates ve kıyma uyumunu bir kez daha görecek ve tadacaksınız.

Malzemeler:

  • 1 Adet Soğan
  • 250 gr. Kıyma (isteğe göre arttırılabilir veya azaltılabilir)
  • 3-5 Tane Patates
  • Salça
  • Baharat (kekik, nane, pul biber, kara biber)
  • Yoğurt
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çorba Kaşığı Un

Patatesli Musakka Tarifimizin Hazırlanışı:

Soğanları küp şeklinde doğrayıp biraz kavuruyoruz. Sonra kavrulan soğana kıymayı da ilave edip birlikte kavuruyoruz. Patatesleri küp şeklinde kesiyoruz ve salça, ılık su, tuz, baharat ile birlikte daha önce kavurmaya başladığımız soğan ve kıymanın olduğu kaba ilave ediyoruz. Su kaynayıncaya kadar veya patatesler biraz yumşayana kadar pişiriyoruz. O pişerken bizde sosumuzu hazırlayalım.

Musakka Sosunun Hazırlanması:
1 bardak yoğurdu, 2 tane yumurtayı ve 1 çorba kaşığı unu bir kabta iyice karıştırıyoruz. Sosumuz hazır.

Kaynayan patates, kıyma ve diğerlerini fırın tepsisine döküyoruz. Fazla sulu olmamasına dikkat edin. Tepsiye iyi dağıtın malzemeleri. Üzerine hazırladığımız sosu dökün ve her yere eşit gelecek şekilde dağıtın. Son olarak fırına verin ve üzerindeki sos pişene kadar fırında bekletin. Afiyet olsun.

Benzer tarifler

1 Yorum

Yorum Yap