Patatesli Mantı Tarifi

Çıktı al Çıktı al
Yemek Tariflerini Paylaş

Pratik patatesli mantı yapımı, güzel bir lezzet olan patatesli mantı tarifimizi günlerinizde mutlaka denemelisiniz. Üzerindeki yoğurdu, sosu ile bamabaşka bir tat.

Malzemeler

  •  sekiz- on adet patates
  • bir demet maydonoz
  • bir demet dere otu
  • iki çay kaşığı kuru nane
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir tutam karabiber
  • bir çay kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için;

  • büyük bir kase yoğurt
  • bir yemek kaşığı tereyağı
  • bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • isteğe bağlı bir-iki  diş sarımsak

Patatesli Mantı Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak patateslerimizi haşlıyoruz. Patateslerimiz haşlanırken maydonozlarımızı, dere otumuzu ince ince doğruyoruz. Patatesler haşlandıktan sonra soyup, bir çatal yardımıyla eziyoruz. Sonra yeşilliklerimizi ve baharatlarımızı ilave edip, elimizle yoğruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra  küçük toplar yapıyoruz.En son olarak  üzeri için tereyağını kırmızı toz biberi yakıp, mantımızı bitiriyoruz. Servis yaparken patateslermizi kaselere alıp üzerine ilk önce yoğurdumuzu sonra tereyağlı sosumuzu döküyoruz. Afiyet olsun. Yaklaşık 6-8 kişilik misafirinize bu ölçülerle ikram yapabilirsiniz.

patatesli mantı tarifi patatesli mantı tarifi

patatesli mantı tarifi patatesli mantı tarifi

Patatesli Mantı Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri