Patlıcan Musakka Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Genel

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (13 oy, puan: 4,38 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Patlıcan sevenlere vazgeçilmez bir tat patlıcan musakka. Patlıcan musakka nasıl yapılır? Patlıcan musakka için ne  gerekli. Kıymalı patlıcanlı yemek nasıl hazırlanır? Patlıcan musakka  hazırlanışı, tarifi.

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 1 baş soğan
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı  biber yada domates salçası
  • 1,5 su bardağı su
  • tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Patlıcan Musakka Tarifi Hazırlanışı

Patlıcanların kabukları soyup küp küp doğrayıp 15-20 dk tuzlu suda bekletiyoruz. Soğanlar küçük küçük doğrayıp kızartma tepsisinde pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Pembeleşen soğanların içine doğradığımız biberlerle kıymayı ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Ayrı bir kızartma tepsisinde beklettiğimiz patlıcanları suyunu süzüp onları da kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları  fırın tepsisine koyuyoruz ve üzerine kıymalı harcı koyuyoruz. Bir kapta suyumuzu ve salçamızı karıştırıyoruz, ocakta 5 dk kaynatıyoruz. Kaynayan salçamızı da yemeğimizin üstüne döküp 200 derece ısıtılmış fırında 8-10 dk pişiririyoruz. Afiyet olsun.

patlıcan musakka tarifi patlıcan musakka tarifi

Patlıcan Musakka Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri