Peynirli Elde Açma Börek Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Börek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 3,50 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Malzemeler:

  • 1 paket margarin
  • 3 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 bardak su
  • 300 gr. peynir
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

Peynirli Börek Tarifi Yapılışı:

Hamuru yoğuracaksınız, kaba unu dökün, ortasına margarini, kabartma tozunu, yoğurdu,  sirkeyi, tuzu ve suyu ekleyip hamur yapın. Hamuru ikiye bölün, birinci parçayı üçe bölün, tabak şeklinde açın ve aralarına eritip soğutulmuş margarin ile yağlayın.  Üst üste üçer parça koyun, diğer hamuruda aynı şekilde yapın. Daha sonra bu üçlü parçaları oklava yardımıyla aça bildiğiniz kadar açın, üzerini yeniden yağlayın, donmasını bekleyin. Bu arada diğer parçayada aynı işlemi uygulayın.

Daha sonra açmış olduğunuz  hamuru ortadan bölün, kesmiş olduğunuz yufkaya oval tarafına peynir ve maydanoz karışımdan koyarak yuvarlayarak dolayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sürerek fırına verin kızarınca pişirin. Beşer santim keserek servis yapın.

Peynirli Elde Açma Börek Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri