Peynirli Karadeniz Pidesi Tarifi

Peynirli Karadeniz Pidesi Tarifi

Peynirli Karadeniz Pidesi Tarifi çok kolay,

Karadeniz’in her bölgesinde yapılan peynirli yuvarlak pide evinizde deneyebileceğiniz bir tat. Her bölgede malzeme oranları değişse ortak bir tarif şimdi bizlerde nasıl yapıldığını öğrenelim. Başlıyoruz.

Peynirli Karadeniz Pidesi Tarifi Malzemeleri

  • 2 bardak ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • Bir tutam şeker
  • Bir tutam tuz
  • aldığı kadar un
  • kaşar peynir
  • tereyağı

Peynirli Karadeniz Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır

Bir kapta Süt, maya, şekeri, maya (mayayı az süt içinde önce çözüp sonra kaba koymak daha doğrudur) ve tuzu karıştırıp unu azar ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz, un yoğunluğu artınca yoğurmaya başlıyoruz, unu sonlara doğru yoğurma işlemi devam ederken ara ara ilave edin. Güzel bir hamur orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru üzerini bir bezle örtüp, mayalandırmaya bırakıyoruz. Hava sıcaklığına bağlı olarak değişse de en yarım saat sonra kabarmış olacak.

Peynirli Karadeniz Pidesi Tarifi bitmek üzere,

Mayalanmış hamuru el yordamı ile yuvarlak açıyoruz. Kenarları daha kalın bir pide olarak açtığımız hamurun ortasına kaşar peynirlerini ve tereyağını parça parça koyuyoruz biraz daha bekletip fırına sürüyoruz. Biraz daha mayalanması için bekletip. 180 derece fırına koyuyoruz.

peynirli karadeniz pidesi tarifi
peynirli karadeniz pidesi tarifi

Mayalanması bağlı olarak 20 dakika da hazır olacaktır. Süre fırına hamur kalınlığına bağlı olarak değişir. İsteyenler içine beyaz peynirde koyabilirler.

Kimi bölgelerde piştikten sonra içine yumurta kırıp tekrar 2-3 dakika fırınlayarak pişirebilirsiniz.

Peynirli Karadeniz Pidesi Tarifi ile yaptığımız bu muhteşem tat

Afiyet Olsun

Benzer tarifler

Tavada Somon Balığı Tarifi

0 609
Radika Salatası Tarifi

0 559
izmir lokma tarifi

0 955
islim kebabı tarifi

0 960
Peynirli Karadeniz Pidesi Tarifi Peynirli Karadeniz Pidesi Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap