Pırasalı Kol Böreği Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Hamurişi Tarifleri, Yemek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

4 Kişilik Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • yarım kilo kıyma
  • yarım kilo pırasa
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dere otu
  • 1 fincan dolmalık fıstık
  • 1 fincan kuş üzümü
  • yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 6 adet yufka
  • 2 su bardağı süt
  • yarım paket erimiş margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 adet milföy hamuru

Pırasalı Kol Böreği Tarifi Yapılışı

Bir tencereye ince doğranmış soğanı, pırasaları boyuna kesip ince kıyın ve sıvı yağı ilave edip yumşayana kadar kavurun. Kıymayı ve fıstıkları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, kuş üzümünü ilave ederek 2 dakika daha kavurup ateşten alın. Yufkayı ikiye bölerek serin, üzerine erimiş margarini sürün, kaşığın ucu ile azar azar süt dökün, hazırladığınız içten serpiştirin ve üstüne yufkanın diğer yarısını yerleştirin, yine yağ, süt sürün ve üzerine içten koyun. Üçüncü yufkanın yarısına da yağını,  sütünü, pırasalı içi koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını hafifçe içe doğru döndörerek kalınca bir rulo yapın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ruloların üztüne milföy hamurundan şeritler kesip çapraz şekilde süsleyin ve yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirin.

Pırasalı Kol Böreği Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri