Pişi Nasıl Yapılır

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Hamurişi Tarifleri, Kahvaltılık Tarifler

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (7 oy, puan: 3,57 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Pişi nasıl yapılır ? Pratik bir kahvaltılık tarif, pişi tarifi nasıl olur ? Resimli anlatımı ile pişi hazırlanışı ve yapımı. Pişi tarifimiz 4 kişilik ve hazırlama süresi 20 dakikadır.

Malzemeler

  • 3 Su bardağı un
  • Su, tuz
  • Maya

Pişi Nasıl Yapılır

Unun ortasını havuz yapıp tuzunu ve yavaş yavaş ılık suyunu ekliyoruz. Hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamurun kıvamı mümkün olduğunca cıvık olmalı. Suyunu ve ununu isteğinize göre azaltıp veya çoğaltabilirsiniz. Hamurumuz yoğrulduktan sonra mayalanması için en az yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan parçalar kopararak sıvı yağ sürülmüş tezgahtaelimizke veya merdane yardımıyla biraz açıyoruz. Açtığımız parçayı istediğimiz şekillerde bıçakla kesip (resimde görüldüğü üzere) kızgın yağın içine atarak kızartıyoruz. Hepsi bu kadar. Afiyet olsun.

pişi nasıl yapılır pişi nasıl yapılır

Pişi Nasıl Yapılır

Yorumlar

"Pişi Nasıl Yapılır" için 1 yorum

  1. Fatamanur çerçi tarafından 02 Şubat 2014 18:01 tarihinde 

    Mayasız yapsak nasıl olur ve su ne kadar olmalı


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri