Pişi Nasıl Yapılır

Pişi Nasıl Yapılır

Pişi nasıl yapılır ? Pratik bir kahvaltılık tarif, pişi tarifi nasıl olur ? Resimli anlatımı ile pişi hazırlanışı ve yapımı. Pişi tarifimiz 4 kişilik ve hazırlama süresi 20 dakikadır.

Malzemeler

  • 3 Su bardağı un
  • Su, tuz
  • Maya

Pişi Nasıl Yapılır

Unun ortasını havuz yapıp tuzunu ve yavaş yavaş ılık suyunu ekliyoruz. Hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamurun kıvamı mümkün olduğunca cıvık olmalı. Suyunu ve ununu isteğinize göre azaltıp veya çoğaltabilirsiniz. Hamurumuz yoğrulduktan sonra mayalanması için en az yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan parçalar kopararak sıvı yağ sürülmüş tezgahtaelimizke veya merdane yardımıyla biraz açıyoruz. Açtığımız parçayı istediğimiz şekillerde bıçakla kesip (resimde görüldüğü üzere) kızgın yağın içine atarak kızartıyoruz. Hepsi bu kadar. Afiyet olsun.

pişi nasıl yapılır  Pişi Nasıl Yapılır pisi nasil yapilir pişi nasıl yapılır

Benzer tarifler

ev mantısı tarifi

0 90
hamur kızartması tarifi

0 99
mantı yapımı

0 93
mıhlama tarifi

0 243
Pişi Nasıl Yapılır Pişi Nasıl Yapılır

5 Yorum

  1. Mayalı olması, lezzeti açısından ve pişerken dağılmaması ve kabarması için olursa iyi olur. Köylerde hep mayalı hamurdan yaparlar ve üzerlerine bol bol da susam eklerler.

    Bu linkte güzel anlatılmış. Yukarıda Zuhal hanımın tarifi ile hemen hemen aynı. Sadece susamlı olması farklı. Hem hamur halinde hem de pişerken ve piştikten sonraki halleri var. Kahvaltıda süper oluyor. Yöresel ismi de ilginçmiş.

    Zuhal hanım, maya olarak yaş maya mı kullanıyoruz yoksa ekşi maya mı? Kabarmaları açısından hangisi daha iyi?

Yorum Yap