Pişi Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Hamurişi Tarifleri, Kahvaltılık Tarifler, Pratik Tarifler, Yemek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (8 oy, puan: 4,13 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Kolay pişi hazırlanışı, annelerin vazgeçilmezi  pişi  nasıl yapılır. Pişi tarifi yapılışı.

Malzemeler:

-4 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
-1 yumurta
-1,5 su bardağı yoğurt
-1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:
-2 su bardağı ayçiçek veya mısırözü yağı

Pişi Tarifi hazırlanışı

4 su bardağı un  ve  1 paket kabartma tozunu karıştırın ve eleyin. Elenen karışımın içine  yumurtayı, yoğurdu ve tuzu ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru  10 dk dinlendirdikten sonra hafif unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile  0,5 cm kalınlığında açınız. Kare şeklinde ya da istediğiniz şekli vererek kesebilirsiniz. 2 su bardağı yağı  derin bir tavada kızdırın ve kesmiş olduğunuz hamurları pembeleşınceye kadar arkalı önlü kızartıp servise hazırlayın. Afiyet olsun

pişi tarifi pişi tarifi

Pişi Tarifi

Yorumlar

"Pişi Tarifi" için 2 yorum

  1. yemek tarifleri tarafından 18 Temmuz 2013 23:18 tarihinde 

    bu tarif gerçekten lezzetli gözüküyor. en kısa sürede denemek lazım.

  2. Fatamanur çerçi tarafından 02 Şubat 2014 18:03 tarihinde 

    Yoğurt olması şart mı


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri