Pişi Tarifi

Pişi Tarifi

Kolay pişi hazırlanışı, annelerin vazgeçilmezi  pişi  nasıl yapılır. Pişi tarifi yapılışı.

Malzemeler:

-4 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
-1 yumurta
-1,5 su bardağı yoğurt
-1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:
-2 su bardağı ayçiçek veya mısırözü yağı

Pişi Tarifi hazırlanışı

4 su bardağı un  ve  1 paket kabartma tozunu karıştırın ve eleyin. Elenen karışımın içine  yumurtayı, yoğurdu ve tuzu ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru  10 dk dinlendirdikten sonra hafif unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile  0,5 cm kalınlığında açınız. Kare şeklinde ya da istediğiniz şekli vererek kesebilirsiniz. 2 su bardağı yağı  derin bir tavada kızdırın ve kesmiş olduğunuz hamurları pembeleşınceye kadar arkalı önlü kızartıp servise hazırlayın. Afiyet olsun

pişi tarifi pişi tarifi

Benzer tarifler

beşamel soslu tavuk tarifi

0 231
islim kürdan kebabı tarifi

0 166
pizza nasıl yapılır

0 131

2 Yorum

Yorum Yap