Portakal Reçeli Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Reçel Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Portakal reçeli nasıl yapılır? Portakal reçeli hazırlanışı. Kış aylarının gelmesiyle portakallar çıkmıştır. O zaman portakal reçeli tarifimizi denemeye ne dersiniz?

Malzemeler

  • bir kilo kabuğu kalın portakal
  • bir buçuk su bardağı toz şeker
  • iki çorba kaşığı limon suyu
  • üç su bardağı su

Portakal Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir tencereye su koyup kaynatıyoruz, portakalların kabuklarını soyup kaynayan suyumuzun içine bütün şekilde atıyoruz. Portakallar yumuşayınca sudan çıkarttıp soğumaya bırakıyoruz.  Bu arada bir tencereye şeker ve üç su bardağı suyu koyup kaynatıyoruz. Su kaynadıktan sonra küçük küçük doğradığımız portakalları içine atıp bir süre daha pişiriyoruz. Reçelimiz koyulaşmaya başlayınca limon suyunu sıkıp bir süre daha kaynatıyoruz. Ve ocağı kapatıyoruz. Reçeli ılık olarak kavanozlara döküp ağzını kapatıp, serin yerde muhafaza ediyoruz. Afiyet olsun.

portakal reçeli tarifi

Portakal Reçeli Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri