Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli Tarifi

Yazar -
1 564

Portakal reçeli nasıl yapılır? Portakal reçeli hazırlanışı. Kış aylarının gelmesiyle portakallar çıkmıştır. O zaman portakal reçeli tarifimizi denemeye ne dersiniz?

Malzemeler

  • bir kilo kabuğu kalın portakal
  • bir buçuk su bardağı toz şeker
  • iki çorba kaşığı limon suyu
  • üç su bardağı su

Portakal Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir tencereye su koyup kaynatıyoruz, portakalların kabuklarını soyup kaynayan suyumuzun içine bütün şekilde atıyoruz. Portakallar yumuşayınca sudan çıkarttıp soğumaya bırakıyoruz.  Bu arada bir tencereye şeker ve üç su bardağı suyu koyup kaynatıyoruz. Su kaynadıktan sonra küçük küçük doğradığımız portakalları içine atıp bir süre daha pişiriyoruz. Reçelimiz koyulaşmaya başlayınca limon suyunu sıkıp bir süre daha kaynatıyoruz. Ve ocağı kapatıyoruz. Reçeli ılık olarak kavanozlara döküp ağzını kapatıp, serin yerde muhafaza ediyoruz. Afiyet olsun.

portakal reçeli tarifi  Portakal Reçeli Tarifi portakal receli tarifi

Benzer tarifler

havuç reçeli tarifi

0 144
elma reçeli tarifi

0 507
ahududu reçeli tarifi

0 263

1 Yorum

  1. Resimde reçelin kabuklu Artı madem kabuklarını doyacaksak neden kalın kabuklu portakal istiyorsunuz ltf cevap rica edeceğim. Teşekkürler.

Yorum Yap