Pratik Muzlu Pasta Tarifi

Pratik Muzlu Pasta Tarifi

Malzemeler

Pandispanyası için:

  •  beş  adet yumurta
  • bir su bardağı şeker
  • bir fincanı ılık  su
  • aldığı kadar  un
  • bir su bardağı süt
  • bir buçuk paket kabartma tozu
  • bir paket vanilya

Arası için :

  • Muz ve damla çikolata
  • kakolu pasta kreması
  • bir buçuk su bardağı süt

Keki ıslatmak için:

  • bir su bardağı süt

Üzeri için:

  • iki paket sade krem şanti
  • dört  su bardağı süt
  • bir paket çikolata sosu
  • pasta süsü

Pratik Muzlu Pasta Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle pandispanya tarifini hazırlayım. Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra suyu ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırıyoruz. Yağlanmış yuvarlak kek  kalıbımıza harcı döküp  önceden ısıtılmış 180 C’ de fırınımızda  yaklaşık 45 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.  Daha sonra pişen pandispanyayı soğuması için bekletiyoruz. Bu sırada bir paket pasta kremasını bir buçuk su bardağı sütle mikser yardımıyla çırpıyoruz. Kekimizi bıçakla ikiye bölüp, ilk katı servis yapacağımız tabağa yerleştiriyoruz. Bir su bardağı sütün yarısı ile keki ıslatıyoruz. Daha sonra hazırladığımız kremayı üzerine eşit olarak sürüyoruz,  üzerine kestiğimiz muzları ve damla çikolataları  yerleştiriyoruz. İkinci  katı da  kalan süt ile ıslatıp üzerine kapatıyoruz. Pastamızın üst süslemesi  içinde iki su bardağı soğuk süt ile sade toz krem şantiyi mikserin yüksek hızında çırpıyoruz. Kremşantiyi pastamızın üzerine spatula yardımıyla sürüyoruz ve pastamızı soğuması için buzdolabında bekletiyoruz. Bu arada iki su bardağı süt ile bir paket çikolata sosunu ocakta pişiyoruz. Çikolata sosu iyice soğuduktan sonra dolaptan çıkardığımız pastanın üzerini kaplıyoruz. En son olarak pasta süsleri ile  süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pratik Muzlu Pasta Tarifi Pratik Muzlu Pasta Tarifi

 

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 44
çikolatalı yaş pasta tarifi

0 38
beşamel soslu tavuk tarifi

0 233

1 Yorum

Yorum Yap