Radika Kavurması Tarifi

Radika Kavurması Tarifi

Radika Kavurması Tarifi

Radika Kavurması Tarifi ile şu sıralar revaçta olan ama kavurması yada salatası genelde çok tercih edilen bir sebze alternatifi radikanın kavurması nasıl yapılır size anlatmak istiyorum.

Sebzelerin dünyasına yeni bir tat denerim diyenlere Radika kavurması tarifi

Radika Kavurması Malzemeleri;

1 demet taze radika

1 baş kuru soğan

2 diş yerli sarımsak

1 kase mümkünse ev yoğurdu

2 yumurta

4 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Radika Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle Radika Kavurması Tarifi için malzemeleri tezgaha alalım, Soğanları yemeklik doğradık, sarımsağı temizleyip doğradık sıvı yağda önce soğanları biraz kavuralım, sonra 2-3 dk sonra sarımsağı da ilave edip kavurmaya devam edelim.

Kavurma işlemi sürerken radikaları sıcak suya daldırıp sonra soğuk suya koyarak hem temizliyoruz hem de kavurmaya hazır hale getiriyoruz. Soğanları ocakta karıştırmayı unutmayın. Radikaları iri iri doğrayarak kavurduğumuz soğan sarımsak karışımına ilave ediyoruz.

Biraz kavurduktan sonra üzerine 2 yumurta kıracağız kavurma işlemi diriliğini çok öldürmeyecek şekilde göz kararı ile karar verin. Tuz karabiber biraz da tercihen pul biber ilave ediniz.

Radika Kavurmasi Tarifi
Radika Kavurmasi Tarifi

Kavurduktan sonra Mümkünse 1 kase ev yoğurdunu karıştırarak Radika kavurmasının üzerine mantı gibi döküyoruz. Üzerine pul biber isteğe bağlı. Varsa üzerine az zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Sebze severler Radika kavurması tarifi vazgeçilmezlerinizden olacaktır.

Radika Kavurması tarifimiz size ve sevdiklerinize Afiyet Sağlık olsun.

Benzer tarifler

Radika Salatası Tarifi

0 167
Radika Kavurması Tarifi Radika Kavurması Tarifi