Ramazan Tatlısı – Güllaç Tarifi

Ramazan Tatlısı – Güllaç Tarifi

Güllacı denemediyseniz mutlaka Güllaç Tarifini bu ramazan da deneyiniz. Ramazan ayında marketler de rahatlıkla bulabilirsiniz. Damak tadınıza göre şeker miktarını ayarlayabilir siniz. Üzerini de zevkinize göre cevizli, Antep Fıstıklı, genelde Nar taneleri ile süsleyerek tüketebileceğiniz bir ramazan tatlı tarifidir.

Güllaç Tarifi Malzemeleri

  • 10- 12 Yaprak Güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Dövülmüş ceviz
  • Gül suyu

Üzeri için

  • Antep Fıstık veya Ceviz yada Nar

Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır

Bir tencerede şekeri sütün içine ilave edip ve şeker eriyene kadar ısıtıyoruz. Sütü ılımaya bırakıyoruz.

Şimdi sıra güllaç yapraklarının sütle ıslatılıp tepsiye dizilmesinde, Güllaç yapraklarının parlak yüzeyi üste gelecek şekilde süt ile ıslatarak bir tepsiye veya borcama yufka gibi üst üste seriyoruz.

6 kat güllaca bu işlemi uyguladıktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serpiyoruz.  Diğer güllaçları da aynı şekilde sütle ıslatarak tepsiye diziyoruz.

Tepsideki güllacın üzerine 1 tatlı kaşığı gül suyu serpiyoruz, Ramazanın vazgeçilmez tatlısı güllacımız 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.

Servis yaparken üzerini nar taneleri, antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

ramazan tatlısı – güllaç tarifi
ramazan tatlısı – güllaç tarifi

Ramazan ayında olmazsa olmazlardan Güllaç Tatlısı Tarifi, Güllaç Tatlısı Yapılışı kolay bir tarif.

Ramazan Tatlısı – Güllaç Tarifi Ramazan Tatlısı – Güllaç Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap