Ramazan Tatlısı – Şekerpare Tarifi

Ramazan Tatlısı – Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi Malzemeleri

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yeterli
  • 1 çay bardağı irmik tam dolu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Fındık

Şerbeti hazırlamak için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır

Ramazan ayında tatlı olmazsa olmaz. Kolay tatlı tarifleri ile bu ramazan tatlısız kalmayacaksınız. Şekerpare Tarifi kolay ve pratik bir ramazan tatlısı.

Şekerpare tatlımızın yapımına başlıyoruz, oda sıcaklığında yumuşamış margarini bir kaba koyun ve üzerine yumurtayı kırıp, sonra sırayla irmik, şeker, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tüm malzemeyi güzelce karıştırın.

Hazırladığımız karışıma unu yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Unu azar azar koyma sebebimiz hem un iyice malzemeye karışsın hem de hamur kıvamını tutturmak için.

Orta sertlikte bir hamur kıvamı elde edeceğiz. Şekerpare tatlı tarifimiz bitmek üzere.

Birkaç dakika dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil veya poğaça gibi yassı şekiller verebilirsiniz. Hamur ceviz büyüklüğün geçmesin şekline siz karar verebilirsiniz.

Hazırladığımız şekerpareleri yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Çok yan yana olamasın şerbet döküldüğünde biraz şişecekler.

Şekerpare tatlı tarifimize göre şekerpareleri birer fındıkla süsleyebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de üzeri kızaran kadar pişiriyoruz.

Şekerpare tatlımız fırında pişerken, bizde şerbetini hazırlayalım.

Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatıyoruz. Şerbet kıvam alınca içine birkaç damla limonu ekleyip biraz daha kaynatıyoruz. Artık şerbetimiz hazır fırında pişen tatlılarımızın üzerine sıcak şerbet kesinlikle dökülmez.

Bu sebepten şerbeti soğuması için bir kenara alıyoruz. Hava çok sıcak ise kolay soğumaz. Şerbeti önce hazırlamak gerekebilir.

Şekerpare Tatlımız fırından çıktıktan sonra 2-3 dakika bekletip sonra üzerine Ilımış şerbeti tepsinin üzerine gezdirerek, tüm şekerparelerin iyice ıslanmasını sağlıyoruz. Şekerpare Tarifimiz hazır şerbeti çekmesi için bir kenarda bekletiyoruz.

Afiyet olsun.

ramazan tatlısı – şekerpare tarifi
ramazan tatlısı – şekerpare tarifi
Ramazan Tatlısı – Şekerpare Tarifi Ramazan Tatlısı – Şekerpare Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap