Ramazan Tatlısı – Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Ramazan Tatlısı – Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 5 su bardağı süt yeterli
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek tereyağı yoksa margarin kullanın
  • hindistan cevizi
  • tarçın

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

Bir tencere ye soğuk sütün içerisine irmiği, vanilyayı, şekeri koyup, kaynayana kadar karıştırıyoruz. Bu kolay tarifin en önemli kısmı bu aşama, kaynayana kadar devamlı karıştırmak.

Tencerede malzemeler kaynadıktan ocaktan alıp içerisine tereyağını ekleyin ve güzelce karıştırın. Ramazan tatlısı olarak hafif ve kolay Sütlü İrmik Tatlısı Tarifimiz hazır.

Hazırladığımız karışımı içini hafif ıslattığınız borcam’a döküp buzdolabında soğumaya bırakın.

Üzerine mis kokulu tarçın ve hindistan cevizi döküp servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

ramazan tatlısı - sütlü irmik tatlısı tarifi
ramazan tatlısı – sütlü irmik tatlısı tarifi
Ramazan Tatlısı – Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Ramazan Tatlısı – Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap