Ramazan Tatlısı – Sütlü Nuriye Tarifi

Ramazan Tatlısı – Sütlü Nuriye Tarifi

Ramazan Tatlısı – Sütlü Nuriye Tarifi Malzemeleri

  • 800 gram baklavalık yufka
  • 300 gram tereyağı
  • 2 bardak dövülmüş fındık

Şerbeti için:

  • 2 bardak su
  • 2 bardak süt
  • 2,5 bardak şeker

Ramazan Tatlısı  -Sütlü Nuriye Tarifi Nasıl Yapılır

Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde size özel bir ramazan tatlısı tarifi. Kolay Sütlü Nuriye Tarifini, taze baklavalık yufka ile yaparsanız tadına doyum olmaz.

Bütün malzemeleri hazırlayıp hemen başlayalım. Fındıklarda dövülmüşse neredeyse bitti bile.

Önce tereyağını bir kapta eritiyoruz, fırın tepsisini yağlayıp içine 3 yufkayı seriyoruz, serilen yufkaların üzerine erittiğimiz ılık olan tereyağı her tarafına sürüp dövülmüş fındıkları da bu kata serpiyoruz.

Sonra üzerine 3 yufka daha serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Bu şekilde yufkalar bitene kadar devam ediyoruz.

Sütlü Nuriye Tarifi ile hazırladığımız Ramazan tatlısı baklavayı bıçakla istediğiniz şekilde kesip kalan tereyağını da üzerine dağıtarak boşaltıyoruz.

Sütlü Nuriye Tarifi bitti bile önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında kızarana kadar Sütlü Nuriye Tarifimiz ile hazırladığımız baklavamızı pişiriyoruz.

Fırında baklavamız pişerken bizde şerbeti hazırlayalım.

Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatıyoruz. Şeker eridikten sonra 10-12 dakika daha kaynatıyoruz. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alıp içine sütü ilave edip şerbetin ılıması için önce şerbeti hazırlamanızı tavsiye ederim.

Ilık şerbeti (kesinlikle sıcak olmasın soğumaya yakın olsun)  sıcak baklavaların üzerine dökün. Sütlü Nuriye Tarifi şerbeti çekince hazır.

Afiyet olsun.

ramazan tatlısı - sütlü nuriye tarifi
ramazan tatlısı – sütlü nuriye tarifi

Ramazan ayının en sevilen tatlısı Sütlü Nuriye Tarifi yapılışı bu kadar kolay.

Ramazan Tatlısı – Sütlü Nuriye Tarifi Ramazan Tatlısı – Sütlü Nuriye Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap