Lütenitsa Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Lütenitsa nasıl yapılır ? Lezzetli göçmen tarifleri nden, lütenitsa tarifi. Resimli lütensa yapımı ve kolay hazırlanışı. Lütenisa yapılışı. Malzemeler

  • 15 kg kırmızı kaypa biber
  • 5 kg domates
  • 3 kg patlıcan
  • 2 kg havuç
  • 2-3 lt sıvı yağ
  • Tuz yeterince
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

Lütenitsa Tarifi Nasıl Yapılır

Biberlerimizi nemli bez yardımı ile silelim ve tohumlarından ayıralım. Temizlediğimiz biberleri ocağımızın üstünde közleyelim. Tüm biberlerimiz közlenince patlıcanlarımızda aynı şekilde közleyelim. Diğer tarafta domateslerimizi kabuklarını soyarak rondo yardımı ile doğrayalım. Domates suyu yapma makineniz varsa onunla yaparsanız daha güzel olur. Havuçlarımızı da haşlayalım. Közlediğimiz Patlıcan ve biberlerimizin kabuklarını sayalım, biberlerlerde tohum ve kabuk kalmamasına dikkat edelim.Biber, patlıcan ve haşladığımız havuçları kıyma makinesinden geçirelim. Daha sonra derin bir kapta sıvı yağımızı koyarak tüm malzemeleri birbiri ile karıştıralım ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Pişirme işlemi salçamız yarı yarıya inene kadar devam edelim yaklaşık 2-3 saat sürebilir. Pişen salçamızı küçük kavanozlara koyalım ve bu kavanozları da 15-20 dk kaynatalım ki uzun süre saklayabilelim. Hazırlanan salçamızı ekmeğimizin üstüne sürerek afiyetle yiyelim. Afiyet olsun.

lütenitsa nasıl yapılır

lütenitsa tarifi

Resimli Mayalı Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Mayalı poğaça nasıl yapılır? Mayalı poğaça hazırlanışı. Sabah kahvaltılarınız için mis gibi kokulu yumuşacık mayalı poğaça tarifi deneyiniz.

Malzemeler

  • bir kilo un
  • bir su bardağı sıvı yağ
  • bir su bardağı süt
  • bir pakaet yaş maya
  • bir yemek kaşığı tuz
  • bir çay kaşığı şeker
  • iki yumurta

iç malzemesi için;

  • bir kase peynir

üzeri için;

  • bir yumurta

Resimli Mayalı Poğaça Tarifi Hazırlanışı

Mayayı ılık sütle ıslatıp maya kabarıncaya kadar bekliyoruz. Derin bir kaba unu alıp ortasını açıyoruz. Tüm malzemeleri ve kabaran mayayı bu havuzun içine koyup yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğurduktan sonra mayanın kabarması için 30-45 dk bekletiyoruz. Hamuru dört-beş parçaya bölüp elimizle yağlayarak yuvarlak şekilde açıyoruz. İçine peyniri koyup doluyoruz ve yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayıp uzunlamasına koyuyoruz. Tüm parçalara bu şekilde yapıp  tepsiye diziyoruz. Sonra  20 dk daha bu şekilde bekletip, yumurtayı üzerine sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. Afiyet olsun.

mayalı poğaça yapılışı mayalı poğaça yapılışı

 

mayalı poğaça tarifi mayalı poğaça tarifi

Yalancı Su Böreği Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Hazır yufka ile börek yapımı. Yalancı su böreği nasıl yapılır? Pratik ve kolay börek nasıl yapılır? Yalancı su böreği tarifi.

Malzemeler

  • 4 adet  hazır yufka
  • 2 adet yumurta
  • 250 gr tulum lor peyniri
  • 2  su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • yağlı kağıt
  • tuz

Yalancı Su Böreği Tarifi Hazırlanışı

Bir kapta yumurta ve yoğurdumuzu biraz tuz koyarak karıştıralım. Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı yerleştirelim ve yufkamızın bir tanesini bölmeden kırıştırarak yerleştirelim (tüm yufkaları bu şekilde yerleştirmemiz gerek). Bir yufkamızı üstü için ayıralım. Yerleştirdiğimiz yufkamızın üstüne yumurtalı karışımızdan biraz serpelim birazda peynir sırayla bu işlemi son  yufkaya kadar uygulayalım. Peynirimiz üçüncü yufkada bitmeli, yumurtalı karışımımız ise üst yufkasına süreceğimiz kadar kalmalı. Son yufkamızada yumurtalı karışımdan sürelim ve tereyağımızı da serpiştirelim ve 175 derece ısıtılmış fırında35-40 dk üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

yalancı su böreği tarifi yalancı su böreği tarifi

Yoğurtlu Patlıcan Paçası Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Değişik patlıcan yemeği, zeytinyağlı patlıcan yemeği nasıl yapılır? Lezzetli güzel bir tat yoğurtlu patlıcan nasıl hazırlanır? Patlıcan paçası için ne gerekli ve yapılışı.

Malzemeler

  • 4 adet  uzun patlıcan
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 8-10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı  üzüm yada  elma sirkesi
  • 1-2 su bardağı yoğurt
  • birkaç dal maydanoz (isteğe bağlı yoğurda koymak için)
  • tuz ve karabiber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Yoğurtlu Patlıcan Paçası Tarifi Hazırlanışı

Patlıcanlarımızı çizgili olacak şekilde soyalım ve 1,5-2 parmak kalınlığında yuvarlak keselim ve bir kasede tuzlu suda 15-20 dk bekletelim. Patlıcanlarımız beklerken domateslerimizin ve soğanlarımızın kabuklarını soyalım küp küp doğrayalım ve kaselere alalım. 3 diş sarımsağı ve biberleride aynı şeklide doğrayalım ve bekletelim. Beklettiğimiz patlıcanların suyunu sıkalım ve tenceremize sırayla dizelim üstüne sırayla soğanlarımız, sarımsaklarımızı, biber , domateslerimizi, yağımızı ve sirkemizi ilave edelim kapağımızla kapatalım. Kısık ateşte hiç karıştırmadan 25-30 dk pişirelim, ihtiyaç duyarsak arada tenceremizi sallayabiliriz. Kendi buharında ve suyunda pişmesini sağlayalım. Yemeğimiz pişerken sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayabiliriz. Pişen yemeğimizi soğuttuktan sonra yoğurdumuzu üstünde gezdirelim. Afiyet olsun

yoğurtlu patlıcan paçası yapılışı yoğurtlu patlıcan paçası yapılışı

yoğurtlu patlıcan paçası tarifi yoğurtlu patlıcan paçası tarifi

Bursa Salçası Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Bursa salçası nasıl yapılır? Lezzetli bir salça tarifi . Bursa salçası hazırlanışı. Bursa salçası tarifi, göçmen lütensa tarifi.

Malzemeler

  •  1 kg domates salçası
  • 5 kg kırmızı biber
  • 2 kg yeşil biber
  • 2 su bardağı çiçek yağı
  • 1 su bardağı sirke
  •  1 baş sarımsak
  •   tuz
  •  şeker

Bursa Salçası Tarifi Yapılışı

Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyduktan sonra rondadan geçirin. Yeşil biberlerin tohumlarını temizleyip robottan geçirin ve yağda kavurun. Kavrulduktan sonra kırmızı biberlerin içine katıp salça ve sirkeyi ayrı karıştırarak biber karışımının içine ilave edin. Sarımsaklarıda robottan geçirin karışımın içine koyun.  Son olarakta damak tadınıza uygun tuz ve şekeri ekleyin. Ocakta kıvamını buluncaya kadar pişirin. Sıcak bir şekilde kavonozlara doldurun. Not: isteğe bağlı olarak acı biberde ilave edilebilir.

bursa salçası tarifi bursa salçası tarifi

Tavuklu Kapama Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Göçmenlerin vazgeçilmezi kapama. Tavuklu kapama nasıl  yapılır? Göçmen yemek tarifi olan kapama tarifi aslında tavuklu pilavın biraz değişik bir şeklidir. Ancak bu kapama tarifimizi bulgurlu kapama tarifi olarak vereceğiz.

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5-2  lt su
  • tuz, karabiber

Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı

Tavuğumuzu yıkayıp 2 lt suda  tuz ilave ederek pişirelim. Tavuğumuz pişince bir tepside pirinçlerimizi  yağımızda kavuralım. Pirinçler kavrulunca tepsinin bir tarafına bulgurumuzu koyalım. Tepsinin bir tarafı bulgur bir tarafı pirinç olmalı. Pişirdiğimiz  tavuğumuzun suyunu tepsimize süzerek koyalım suyumuz  tepsideki pirinçlerimizin üstüne 2 parmak kadar çıkmalı. En son olarak tavuğumuzu tepsimize yerleştirelim ve 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirelim. Afiyet olsun.

tavuklu kapama tarifi tavuklu kapama tarifi

Tavada Pırasa Kavurması Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Malzemeler

  • yarım kilo pırasa
  • iki yemek kaşığı sıvı yağ
  • bir yemek kaşığı tereyağı
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir tutam karabiber
  • bir tutam kırmızı pul biber
  • üç adet yumurta

Tavada Pırasa Kavurması Tarifi Hazırlanışı

Pırasayı güzelce temizleyip, küçük şekilde doğruyoruz. Doğradığımız pırasaları tavaya koyup,  tuz ve yağını ekliyoruz. Pırasalarımız  kısık ateşte kavruluncaya kadar karıştıra  karıştıra pişiriyoruz.  Kavrulduktan sonra üzerine üç yumurta kırıyoruz. Yumurtalarımız piştikten sonra ocağı kapatıyoruz.  Servis yaparken üzerine kırmızı pul biber ya da karabiber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

pırasa kavurması tarifi

yumurtalı pırasa kavurması tarifi yumurtalı pırasa kavurması tarifi

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Malzemeler

  • iki adet yufka
  • yarım kilo ıspanak
  • bir adet kuru soğan

Sosu için

  • bir adet yumurta
  • yarım su bardağı yoğurt
  • iki yemek kaşığı çiçek yağı
  •  yarım su bardağı su
  • bir buçuk su bardağıı un
  • bir tutam tuz

Ispanaklı Kolay Börek Tarifi Hazırlanışı

Derin bir kapta  sosu için olan tüm malzemeleri koyup, güzelce karıştırıyoruz. Sosun cıvık olmasına  özen gözsteriniz. Bu sırada ıspanakları ve soğanı  ince ince doğruyoruz.  Tepsimizi bolca sıvı yağla yağlıyoruz ve yufkanın bir tanesini güzelce tepsiye seriyoruz. Serdikten sonra  ıspanakların yarısını serpiyoruz, sosumuzun bir kısmınıda döküyoruz. Daha sonra kalan ıspanaklarımızı koyup, sosumuzun da tamamını boşaltıyoruz ve diğer yufkamızıda üzerine döşüyoruz. Böreğimizi orta ateşte ocağın üzerinde tepsimizi gezdire gezdire pişiriyoruz. Bir tarafı piştikten sonra başka bir tepsiye alarak diğer tarafınıda aynı şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.

ıspanaklı kolay börek tarifi

ıspanaklı kolay börek tarifi ıspanaklı kolay börek tarifi

Ispanaklı Hamur Köftesi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 demet yeşil soğan
  • 3 su bardağı un
  • aldğı kadar su
  • 3 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • Sosu için malzemeler
  • 2 su bardağı su
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Hamur  Köftesi Tarifi Hazırlanışı

Ispanakları ve soğanları ayıklayıp yıkayın, küçük küçük doğurayın. Un ve tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Elde ettigniz hamuru, ceviz büyüklügünde yuvarlayarak, önceden yağlanmış tavaya dizin. Tavaya dizilen köfteleri, parmagınızın ucuyla hafif bastırıp şekil verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, köftemiz kızarıncaya kadar pişirin. Köftemiz pişerken, sosunu hazırlayın; Tavaya yagı koyun, hafifçe kızdırın, tuz ve suyunu koyup kaynatın. Fırında pişmiş olan köftelerimizin üzerine kaynak sosu dökün ve tekrar fırına verip, sosunu çekene kadar pişirin. Hazır olan köfteleri, sıcak servis yapılır.

Yumurtalı Taze Fasulye Kavurma Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 100 gram sıvıyağı
  • 4 adet yumurta
  • tuz

Yumurtalı Taze Fasulye Kavurma Tarifi Yapılışı

Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye kırın. Bir tencereye fasulyeleri koyun, üzerine çıkacak kadar su  ve yeteri kadar tuz ilave edip fasulyeler pişirin.Daha sonra suyunu süzüp bir tavada yağda bir iki dakika kavurun. Yumurtaları bir kapta çırpın ve fasulyelerin üzerine  katarak bir  iki karıştırarak kavurun.Sıcak olarak servis tabağına alın.

Toplam 3 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.123

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri