Açma Nasıl Yapılır

Yemek Tariflerini Paylaş

Kolay açma tarifi, pratik açma nasıl yapılır ? Resimli tarifi ile açma yapılışı oldukça basit. Poğaça sevenler bu tarife bayılacak. Açma tarifleri hazırlanışı.

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Açma Nasıl Yapılır

Derin bir kaba sütü dökün ve toz şekeri içine atıp mayayı eritin sonra yağı, suyu ekleyin tuzu ekleyip karıştırın. Hamurunuz biraz yumuşak hamur olsun. Kabarmaya bırakın, kabarınca hamurdan parçalar koparıp merdane ile açın. Hamuru yağlayın, yine katlayın yine merdane ile açın yine yağlayın. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

açma nasıl yapılır

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Evde lahmacun nasıl yapılır ? Kolay ev yapımı lahmacun tarifi resimli adım adım anlatılmıştır. Pratik lahmacun tarifi ile lezzetli bir öğün sizi bekliyor.

Malzemeler

  • 1 kilo un
  • yarım paket maya
  • su
  • 2 – 3 çay kaşığı şeker

İç malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 2 – 3 adet biber (yeşil kırmızı)
  • Yarım demet maydonoz
  • 3 soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım bardak sıvıyağ
  • tuz

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır

Hamuru kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurun ve dinlendirin daha sonra bezeler yapıp oklava ile açın. İç harcı hazırlayın, iç malzemenin hepsini rondadan geçirte bildirisiniz. Açtığımız hamurların içine iç harcı sürüp pizza matikte pişirin. Teflon tavada pişirebilirsiniz ama fırında lahmacunlar kuruyor. Denemeniz gereken bir lezzet afiyet olsun.

ev yapımı lahmacun tarifi

Armut Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Armut poğaça nasıl yapılır ? Görüntüsü ve lezzeti ile beğenilen armut poğaça tarifi. Armut şeklinde poaça yapımı kolay ve pratiktir. Armut poğaçası yapılışı.

Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

içi için;

  • 300 gr kesik
  • yarım demet maydanoz

üzeri için;

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 adet çubuk makarna

Armut Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir kabın içine hamur için gerekli malzemeleri alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamur için koyduğumuz unu mutlaka eliyoruz. Hamur kıvamını aldıktan sonra dinlenmesi için bir kenara alıyoruz. İç malzemelerini hazırlıyoruz. Kesiği bir kaba alıyoruz, maydanozları ince ince doğrayıp kesikle iyice harmanlıyoruz. Dinlenen hamurdan göz kararı parçalar koparıp yuvarladıktan sonra içine kesikli karışımdan koyup tekrar yuvarlayıp armut şeklini veriyoruz.

Hamur bitene kadar bu işlemleri tekrarlıyoruz, daha sonra bir kabın içine yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz. Şekil verdiğimiz poğaçaları önce yumurtaya daha sonra galeta ununa buluyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Daha sonra armut saplarını yapmak için çubuk makarnaları kırıp armutların baş kısmına saplayıp sap yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Armut poğaçamız hazır, afiyet olsun.

armut poğaça tarifi

Sosisli Paçanga Böreği Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Paçanga böreği nasıl yapılır, çok kolay ve pratik bir börek tarifi. Sosisli paçanga böreği tarifi kahvaltıların gözdesidir. Arasıcak olarak ta sunulabilen paçanga böreği tarifini mutlaka deneyin.

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 3 adet sosis
  • 3 adet yeşil biber
  • dilim kaşar peyniri
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ

Sosisli Paçanga Böreği Tarifi

Sosisleri domatesleri ve biberleri uzun uzun doğruyoruz. Üzerlerine bir miktar tuz serpiyoruz. Daha sonra yufkayı tezgaha serip bıçakla eşit bir şekilde 8 e bölüyoruz. Böldüğümüz parçalar iki kat olacak şekilde malzemeleri içine koyup en üste dilim kaşar peyniri gelecek şekilde iki parmak genişliğinde sarıyoruz. Uçlarını suya batırıp kapatıyoruz. Daha sonra hazırladığımız börekleri kızgın yağda kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.

sosisli paçanga böreği tarifi

Kıymalı Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Kıymalı poğaça nasıl yapılır ? Kolay ve pratik bir hamurişi tarifi, kıymalı poğaça tarifi. Resimli anlatımıyla kıymalı poaça yapılışı ve poğaça hazırlanışı.

Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • aldığı kadar un

üzeri için: yumurta sarısı

iç harcı için:

  • 200 gr kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • karabiber
  • tuz

Kıymalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Unumuzu eleyip yoğurma kabına alıyoruz. İçine yumurtayı, sıvı yağı, kabartma tozunu, yoğurdu, oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. İç harcını hamuru hazırlamadan önce hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. İç harcı içinde kıymayı az bir miktar sıvı yağ ile kavuruyoruz. İçine bir miktar karabiber ve tuz ekliyoruz. Daha sonra haşlanmış patatesleri ezip kıymalı harcın içine ekliyoruz. Daha sonra dinlenen hamurdan parçalar koparıp elimizde açıp içine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz. Yaptığımız poğaçaları fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

kıymalı poğaça tarifi

Sodalı Börek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Sodalı börek nasıl yapılır? Çay saatinizde yapabileceğiniz bir börek tarifi sodalı börek tarifimiz. Yapılışı sizleri yormayacak kadar pratik.

Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 400 gr kesik
  • yarım demet maydanoz
  • yarım paket eritilmiş margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe maden sodası

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle tepsiyi yağlayıp alt tabana bir adet yufkayı seriyoruz. Kenarlarında ki fazlalıkları alıyoruz. Bir kabın içine kesiği ve ince ince kıydığımız maydanozları ekleyip yufkanın üzerine serpiştiriyoruz. Daha sonra yufkaları parça parça serip aralara kesikli karışımdan serpiştirerek devam ediyoruz. Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. En üst kata dümdüz bir yufkayı serip böreği kare kare kesiyoruz bir şişe maden sodasını her yere eşit şekilde döküyoruz. Başka bir kabın içinde sütü,yumurtayı ve eritilmiş margarini iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı da böreğin üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar iyice pişiriyoruz. Afiyet olsun.

sodalı börek tarifi

Kandil Simidi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Kandil simidi nasıl yapılır? Çayınızın yanında size eşlik edebilecek lezzetli bir tat kandil simidi tarifimiz. Yapılışı pratik.

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt suyu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır

Unu bir kaba alın üzerine tuz, şeker, kabartma tozunu ilave edin. Unun ortasına 1 adet yumurtayı kırın üzerine zeytin yağı, tereyağını ilave edin. Son olarak yoğurt ve yoğurt suyunu ekleyin kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verin, yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sürüp haşhaş, susam, çörek otu ile süsleyin. Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede pişirin. Kolay gelsin afiyet olsun.

kandil simiti tarifi

Pişi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Pişi nasıl yapılır? Sabah kahvaltılarınızda size eşlik edebilecek çok pratik bir tarif pişi tarifi. Pişinin yapımı artık çok kolay.

Malzemeler

  • bir paket kuru maya
  • bir su bardağı ılık süt
  • bir su bardağı su
  • bir şeker kaşığı tuz
  • bir şeker kaşığı şeker
  • dört- beş su bardağı un

kızartmak için;

  • sıvı yağ

Pişi Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir kaba unu koyup, ortasını açıyoruz. İçine sütü ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Güzlce yoğurduktan sonra mayalanması için 1 saat kadar bekliyoruz.  Elimizle şekil verip tavada iyice kızdırdığımız yağın içine atıyoruz. Arkalı önlü güzelce pişiriyoruz. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

 

 

Ispanaklı Pide Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Ispanaklı pide nasıl yapılır? Evde nefis bir pide yapmak isteyenlere ıspanaklı pide tarifimiz. Ispanaklı pide yapımı kolay bir tarif.

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (ayrıca üzerine sürmek için bir yumurta sarısı)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • aldığı kadar un
  • tuz

iç harcı için;

  • ıspanak
  • 7-8 adet sosis
  • tuz karabiber
  • sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan

Ispanaklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır

İlk önce pidenin hamurunu hazırlıyoruz. Derin bir kabın içine hamur için gerekli olan malzemeleri alıp yoğuruyoruz ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz. Daha sonra bir tencere içine bir miktar sıvı yağ koyup küp küp doğradığımız soğanları, ıspanağı soteliyoruz. İçine bir miktar karabiber, tuz ekliyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp soğuması için kenara alıyoruz. Hamuru eşit parçalara bölüp merdane yardımı ile uzun bir şekilde açıyoruz. İki yandan kıvırıyoruz fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt yayıp pideleri yerleştiriyoruz. Pidelerin iç kısımlarına iç harcımızdan koyuyoruz en son dilimlediğimiz sosisleri de üzerine serpiştiriyoruz. Pidenin yan kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra yan kısımlarını tereyağı sürüyoruz. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

ıspanaklı pide tarifi

Sodalı Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Sodalı poğaça nasıl yapılır? Puf puf bir poğaça yapmak isteyenlere lezzetli bir tarif sodalı poğaça tarifimiz. Sodalı poğaça yapılışı çok pratik.

Malzemeler

  • bir su bardağı süt
  • yarım paket yaş maya
  • bir su bardağı soda
  • bir su bardağı çiçek yağı
  • bir fincan şeker
  • bir  buçuk  şeker kaşığı tuz
  • dört-beş su bardağı un

iç harcı için;

  • beyaz peynir
  • maydanoz
  • pulbiber
  • karabiber

üzeri için;

  • yumurta sarısı

Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir kapta ılık sütün içine mayayı ve şekeri koyup iyice eritiyoruz. Sonra diğer malzemleride ekleyerek yoğuruyourz. Unumuzu  yavaş yavaş ilave ediyoruz, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Ve üzerini kapatıp 45-60 kadar hamurun mayalanması için bekliyoruz. Mayalanan hamurumuzdan ufak parçalar koparıp içine iç harcını koyup yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayıp üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. İsteğe bağlı susam ya da çörekotu serpebilirsiniz. Önceden ısıtıtılmış 200 derecedeki fırınımızda pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

sodalı poğaça tarifi

Toplam 9 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri