Sade Omlet Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Sade omlet nasıl yapılır? Kahvaltıda vazgeçilmez tad sade omlet tarifimiz. Pratik bir tad sade omlet hazırlanışı.

Malzemeler

  • altı adet yumurta
  • altı yemek kaşığı süt
  • bir çay kaşığı tuz
  • iki yemek kaşığı margarin
  • bir tutam tuz

Sade Omlet Tarifi Nasıl Yapılır

Bir kaba yumurtaları kırıp, köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sütü, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Büyük bir teflon tavaya yağı koyup her tarafını yağlıyoruz. En son yumurtamızı boşaltıp pişiriyoruz. Arada bir tavayı sallayıp yapışmasını engelliyoruz. Kahvaltımız için mis gibi omletimiz hazırdır, afiyet olsun.

sade omlet tarifi

Pankek Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Pankek nasıl yapılır? Kahvaltılarınız ve beş çaylarınız için lezzetli bir tat pankek tarifimiz. Pratik bir tarif pankek hazırlanışı.

Malzemeler

  • iki adet yumurta
  • bir su bardağı süt
  • bir su bardağı un
  • bir paket kabartma tozu
  • bir paket vanilya
  • iki yemek kaşığı toz şeker
  • bir tutam tuz

Pankek Tarifi Nasıl Yapılır

Derin bir kapta tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.  Sonra geniş bir tavayı çok az yağlayıp, bir kepçeyle hamurumuzdan alıp arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen pankeklerimizi bal, reçel, nutella ya da sade olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

pankek tarifi

 

Lütenitsa Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Lütenitsa nasıl yapılır ? Lezzetli göçmen tarifleri nden, lütenitsa tarifi. Resimli lütensa yapımı ve kolay hazırlanışı. Lütenisa yapılışı. Malzemeler

  • 15 kg kırmızı kaypa biber
  • 5 kg domates
  • 3 kg patlıcan
  • 2 kg havuç
  • 2-3 lt sıvı yağ
  • Tuz yeterince
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

Lütenitsa Tarifi Nasıl Yapılır

Biberlerimizi nemli bez yardımı ile silelim ve tohumlarından ayıralım. Temizlediğimiz biberleri ocağımızın üstünde közleyelim. Tüm biberlerimiz közlenince patlıcanlarımızda aynı şekilde közleyelim. Diğer tarafta domateslerimizi kabuklarını soyarak rondo yardımı ile doğrayalım. Domates suyu yapma makineniz varsa onunla yaparsanız daha güzel olur. Havuçlarımızı da haşlayalım. Közlediğimiz Patlıcan ve biberlerimizin kabuklarını sayalım, biberlerlerde tohum ve kabuk kalmamasına dikkat edelim.Biber, patlıcan ve haşladığımız havuçları kıyma makinesinden geçirelim. Daha sonra derin bir kapta sıvı yağımızı koyarak tüm malzemeleri birbiri ile karıştıralım ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Pişirme işlemi salçamız yarı yarıya inene kadar devam edelim yaklaşık 2-3 saat sürebilir. Pişen salçamızı küçük kavanozlara koyalım ve bu kavanozları da 15-20 dk kaynatalım ki uzun süre saklayabilelim. Hazırlanan salçamızı ekmeğimizin üstüne sürerek afiyetle yiyelim. Afiyet olsun.

lütenitsa nasıl yapılır

lütenitsa tarifi

Çılbır Nasıl Yapılır

Yemek Tariflerini Paylaş

Çılbır nasıl yapılır ? Kahvaltıda ve ara öğünlerde lezzetli çılbır tarifi hazırlanışı. Çılbır yapılışı kolay ve pratik tir. Resimli çılbır yapımı.

Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • toz kırmızı biber
  • tuz

Çılbır Nasıl Yapılır

Yayvan bir tencerenin içine bir miktar su koyup iyice kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içine yumurtaları dağıtmadan kırıyoruz. Suyun içine de bir miktar tuz ilave ediyoruz. Yumurtaların sarıları tamamen piştikten sonra delikli kepçe ile sudan çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine sarımsak rendelenen yoğurdun tamamını ekliyoruz. Bir tavanın içine 1 kaşık tereyağını alıp eritiyoruz. Ardından 1 çay kaşığı kırmızı biberi ekleyip karıştırıyoruz. Bu kırmızı biberli tereyağını yoğurtlu yumurtanın üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

çılbır nasıl yapılır

Kahvaltılık Sos Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Kahvaltılık sos nasıl yapılır ? Kolay ve pratik bir sos, kahvaltılık sos tarifi yapılışı. Resimli kahvaltı için sos yapımı ve hazırlanışı.

Malzemeler

  • 5 kg kırmızı tombul biber
  • tuz
  • isteğe göre 4-5 diş sarımsak
  • isteğe göre çemen tozu

Kahvaltılık Sos Tarifi Nasıl Yapılır

Kırmızı biberleri temizleyip küçük küçük doğruyoruz. Derince bir tencerenin içine koyup kaynatmaya başlıyoruz. Su eklemiyoruz, biberler kendi sularını salıyorlar. Biberler iyice yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynama işlemi bittikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra biberleri süzgeçten geçiriyoruz. Elde ettiğimiz karışımı bir fırın tepsisine alıp tuzunu da ekledikten sonra fırına atıp koyulaşana kadar fırınlıyoruz. Daha sonra kavanozlara doldurup sıcak sıcak kapaklarını kapatıyoruz. İsteğimiz zaman tabağa aldığımızda içine sarımsak rendeleyebilir ve çemen tozu ekleyebiliriz, istenirse de sade tüketilebilir.

kahvaltılık sos tarifi

Karadut Reçeli Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Karadut reçeli nasıl yapılır ? Lezzetli reçel tarifleri, karadut reçeli tarifi yapılışı. Resimli ve kolay anlatımıyla karadut reçel hazırlanışı ve yapımı.

Malzemeler

  • 2 kg karadut
  • 2 kg toz şeker
  • yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı sirke

Karadut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır

Dutların sap kısımlarını dipten kesip yıkadıktan sonra bir tencerenin içine dutları alıp üzerine toz şekeri ekliyoruz. Bir gece bekletiyoruz ertesi gün suyunu salmış oluyor. Reçeli kaynatmaya başlıyoruz kıvamını alana kadar kaynatıyoruz. Kaşıkla kontrol ederken kaşıktan top şeklinde damlıyorsa kıvamı olmuş demektir. Az kaynatırsak bir süre sonra reçel şekerlenir o yüzden ne kadar kaynattığımız önemli. Ocağın altını kapatmadan yarım limonun suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz. En son bir çay kaşığı sirkeyi ekliyoruz. Reçelin daha parlak olması için reçelin kaynatma işlemi bittikten sonra kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz.

karadut reçeli tarifi

Kuru Tarhana Yapılışı

Yemek Tariflerini Paylaş

Kuru tarhana nasıl yapılır ? Kışa hazırlık kuru tarhana yapılışı tarifi. Kolay ve pratik bir çorba tarifi, kuru tarhana hazırlanışı ve yapımı resimli anlatımıyla.

Malzemeler

  • 5 kilo un
  • 3.5 kilo kırmızı kapya biberi
  • 3 kilo domates
  • 3 kilo ekşitilmiş yoğurt
  • 1.5 su bardağı tuz

Kuru Tarhana Yapılışı

Yoğurt 2 gün önceden dışarıda bırakılarak ekşitilir. Domates ve biberler yıkanıp ayıklanır. Büyük bir tencereye rastgele büyüklükte doğranan domates ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişirme işlemini akşamdan yapıp sabaha kadar soğuması için bırakılır. İçine tuz ilavesi yapılır. Tarhananın yoğurulacağı geniş leğene 5 kilo un alınır ve ekşitilmiş yoğurt ve pişmiş domates biberler de dökülerek güzelce yoğurulur. Yoğurduğumuz tarhanayı 21 gün boyunca hergün tahta kaşık yardımıyla karıştıralım ve üstünü örtelim. 21 günün sonunda sofra bezlerinin üstüne tarhanayı avuç ayası büyüklüğünde serelim ve kurumaya bırakalım. Ara sıra ters çevirmek suretiyle tarhananın iyice kurumasını sağlayalım ve robatta yada değirmende öğüttürelim. Kuru tarhanamız hazır.

kuru tarhana yapılışı

Fransız Açması Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Fransız açması nasıl yapılır ? Lezzetli açma tarifleri, fransız açması tarifi yapılışı. Resimli ve kolay anlatımıyla fransız açma hazırlanışı ve yapımı.

Malzemeler

  • un 450 gram
  • tuz 2 tatlı kaşığı
  • pudra şekeri 1 tatlı kaşığı
  • yumuşatılmış tereyağı 50 gram
  • taze maya 20 gram
  • ılık süt 275 gram
  • üzeri için 1 kaşık süt

Fransız Açması Tarifi Nasıl Yapılır

Elenmiş unu tuzla ve şekerle büyük bir kasede karıştırın. Yumuşatılmış tereyağı ovalayarak una karıştırın. Mayayı ılık sütte eritin, sonra unun arasına dökerek yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Hamuru unlanmış tezgaha alın ve pürüzsüz olana kadar 8-10 dakika yoğurun. Yağlanmış bir kaseye alın ve üzerini örterek hacmi iki katına çıkana kadar kabarmaya bırakın.

Kabarmış hamuru 12 parçaya bölün. Top şeklinde yuvarlayın ve aralarında boşluk bırakarak fırın tepsisine yerleştirin.

Keskin bir bıçakla her açmanın üzerini çaprazlamasına kesin. Üzerlerini kapatarak biraz daha kabarmaya bırakın.

Fırını 200 derecede ısıtın ve açmaların üzerine süt sürerek pembeleşene kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Afiyet olsun.

fransız açması tarifi

Üzüm Reçeli Yapımı

Yemek Tariflerini Paylaş

Üzüm reçeli nasıl yapılır ? Kahvaltılarda ve tatlılarda kullanabileceğiniz, üzüm reçeli tarifi yapılışı. Kolay resimli üzüm reçeli yapımı ve hazırlanışı.

Malzemeler

  • 1 kg sarı üzüm (iri taneli)
  • 1 kg şeker
  • yarım çay bardağı su
  • yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi

Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır

Öncelikle üzümlerin saplarını temizleyip üzümleri iyice yıkıyoruz. Bir tencereye alıp üzerine şekerin tamamını döküp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün tencereyi ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakıyoruz. Altı kısık bir şekilde üzerine yarım çay bardağı suyu da ekliyoruz. Bu şeklide yarım saat kadar kaynatıyoruz. Reçel biraz yoğunlaşmaya başlayınca yarım limonun da suyunu da ekliyoruz. Bu şekilde 5 dakika daha kaynatıyoruz. Reçelin kıvamının geldiğini anlamak için yoğunluğuna dikkat edin. Kaşıkla damlattığımız zaman top şeklinde düşüyorsa kıvamı gelmiştir. Tencerenin altını kapatmadan önce 1 çay kaşığı sirkeyi de ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz. Kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına alıyoruz.

üzüm reçeli nasıl yapılır

Kolay Paskalya Çöreği Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Kolay paskalya çöreği nasıl yapılır ? Resimli anlatımı ile kolay paskalya çöreği tarifi yapılışı. Lezzet dolu bir çörek, paskalya çöreği hazırlanışı ve yapımı.

Malzemeler

  • yumurta-3 tane
  • süt-1 bardak
  • sıvı yağ-1 bardak
  • şeker-150 gram
  • yaş maya-1 paket
  • tuz-1 tatlı kaşığı
  • alabildiği kadar un

Kolay Paskalya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır

Ilık sütte mayayı eritiyoruz, şeker ekleyerek biraz bekletiyoruz. Sıvı yağı ve tuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bir tane yumurta sarısı üzeri için ayırıyoruz kalan yumurtaları tüm malzemeyle birleştiriyoruz.

Unu eliyoruz. Yavaş yavaş dökerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerini iyice sarıp yaklaşık iki saat kabarması için bırakıyoruz.

Hamur kabardıktan sonra elimizi hafif yağlayarak hamurdan parçaları kopararak burgu şeklini veriyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz ve ılık bir yerde biraz daha bekletiyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: İsteğe göre bu tarife 100 gram margarin da katabilirsiniz.

paskalya çöreği nasıl yapılır

kolay paskalya çörek tarifi

Toplam 7 sayfa, 2. sayfa gösteriliyor.12345...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri