Torpil Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Malzemeler

  • iki adet yumurta
  • bir su bardağı şeker
  • bir su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı çiçek yağı
  • aldığı kadar un
  • bir paket vanilya
  • bir paket kabartma tozu

Kreması için

  • bir litre süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • bir paket vanilya
  • bir su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 adet yumurta

Torpil Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak şeker ve yumurtaları derince bir kaba koyup, iyice karıştırıyoruz.  Sonra teker teker diğer malzemleri ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. En son olarak un,  kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekliyoruz. Hamurumuzu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.  Hamuru ceviz büyüklüğünde 25 adet parçaya bölüyoruz. Sonra bu parçaları küçük parçalar şeklinde elimizle açıyoruz ve külah şeklindeki kalplarımıza sarıp, yağladığımız fırın tepsisine sıralıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımıza koyuyoruz, pişmesini bekliyoruz. Bu arada kremasını hazırlamak için bir tencereye malzemelerimizi koyup, kısık ateşte karıştırıyoruz. Frında pişen torpillerimizi  çıkartıp, kalıplarından ayırıp  biraz soğumasını bekliyoruz. Kremasını ise soğuyan torpilerimizin içine dolduruyoruz. Derince bir kaba dik şekilde sıralıyoruz, kreması içinde donuncaya kadar.  Sunum yapmadan önce isteğe bağlı olarak pudra şekeri ile süsleyip ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

torpil tatlısı tarifi

torpil tatlısı tarifi

torpil tatlısı tarifi

torpil tatlısı tarifi

torpil tatlısı tarifi

torpil tatlısı tarifi

 

Bademli Kremalı Pasta Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş
Bademli Kremalı Pasta Tarifi

Bademli Kremalı Pasta Tarifi

Bademli kremalı pasta tarifimiz 40 dakikada hazır ve 6 kişiliktir. Ayrıca arzu ederseniz kremanın içine krem şanti de ekleyebilirsiniz. Devamını oku

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri