Tahinli Çıtır Rulo Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Tahin sevenlere vazgeçilmez bir tat. Tahinli çıtır çıtır tatlı nasıl yapılır. Çıtır rulo tarifi kolay yapılıyor. Tahinlı rulo için gerekli malzemeler ve yapılışı.

Malzemeler

  • 6 adet baklavalık ince yufka
  • 1.5 çay bardağı tahin
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz

Tahinli Çıtır Rulo Tarifi

Yufkalarımızı 2’er 2 ‘er ayırıyoruz. Bir kapta malzemelerimizin hepsini karıştıralım. Partilediğimiz yufkalarımızı tezgahımızın üstüne serelim ve tahinli karışımımızı fırça yardımı ile üstüne sürelim. İkinci yufkamızda ilk yufkamızın üstüne serelim ve aynı işlemi uygulayalım. Bu yufkaları rulo şeklinde sıkıca dolayalım ve iki parmak kalınlığında keselim. Tüm yufkalarımıza bu işlemi uygulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. 180 derece ısıtılmış fırında 20–25 dk kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

tahinli çıtır rulo tarifi

Tavuk Suyu Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Yemeklik tavuk suyu nasıl yapılır ? Kolay hazırlanan tavuk suyu tarifi ile yemek ve çorbalarınızın tadı daha lezzetli olacak. Hazır tavuk suyu veya bulyon kullanmayın. Bu daha sağlıklı ve lezzzetli.

Tavuk Suyu Malzemeleri

  • 1 tane tavuk,
  • 1 tane havuç,
  • 1 tane kereviz,
  • 1 tane soğan,
  • 1-2 tane defne yaprağı,
  • 1 tane limon, limon yoksa 1 kahve fincanı sirke de olabilir,
  • 11-12 bardak su.

Tavuk Suyu Nasıl Yapılır

Tavuk temizlenip, güzelce yıkanır. Büyük bir tencereye alınır. Üzerine iri doğran­mış soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı ve limon suyu ile maydanoz ilave edilir.

Üzerini geçecek kadar su bırakılıp kaynatılır. Üzerinde oluşan köpükler delikli kepçe ile alınır. Köpükleşme bitince, tencerenin ağzı kapatılır.

Tavuk pişinceye kadar 1-2 saat kaynatılır.

Tavuk suyunun dayanma süresi azdır. Bir iki gün içinde tüketmek gerekir.

Pratik Bilgi: Hazırladığınız tavuk ve et sularını kullandıktan sonra kalanları, buz kalıplarına doldurup, buzluğa kaldırın. Gerektiği zaman çıkarıp, kullanabilirsiniz.

Et Suyu Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Et suyu nasıl yapılır ve sonrasında nerelerde kullanabiliriz diyenler için et suyu tarifi veriyoruz. Çorba ve yemekler için et suyu hazırlanışı.

Et Suyu Malzemeleri

  • 1 kg et,
  • 1 tane soğan,
  • 1 tane havuç,
  • 1 tane kereviz,
  • 1 limonun suyuveya 1 kahve fincanı sirke,
  • yarım demet maydanoz,
  • yarım defne yaprağı,
  • 10-12 bardak su.

Et Suyu Tarifi Nasıl Yapılır

Sebzeler temizlenir. İri iri doğranır. Et soğuk su ile yıkanır.

Büyük bir tencereye et ve sebzeler konulur. Bir limonun suyu ilave edilir. Limon suyu etin ağır kokusunu giderir. Et ve kemiklerdeki kalsiyumun suya geçmesini sağlar. Üzerine hepsini geçecek kadar su doldurulur.

Tencerenin ağzı açık olarak kaynatılır. Üzerinde oluşan köpükler arada kevgir­le alınır. Köpükleşmesi bittikten sonra tencerenin ağzı kapatılıp, 1-2 saat kadar kaynatılır. Düdüklü tencerede pişirilmiyorsa daha fazla ocakta tutulur.

Ocaktan indirilip, süzgeçten geçirilir. Kalan etler istenirse düğün çorbasında kullanılabilir.

Patik Tatlı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Çok pratik bir bisküvi ve krem şanti tatlısı tarifi. Lezzeti nefis ve kısa zamanda hazırlanışı ile 7 dakikada hazırlanan bir tatlı tarifi. Kolay tatlı tarifi. Canım çekti tekrar şimdi :) , bu tarifi sizinle paylaştıktan sonra hemen yapayım da yiyeyim.

Pratik Tatlı Mazlemleri

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su barağı soğuk süt (200 ml.)
  • bir küçük paket kakolu petibör bisküvi

Pratik tatlı tarifi nasıl yapılır

Önelikle belirtmek isterim ki bu kadar hızlı hazırlanabilen ve bu kadar lezzetli olan başka bir tatlı bilmiyorum. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika mikser ile çırpıyoruz. krem şantimiz kıvamına gelince üzerine kakaolu petibör bisküvileri iyice elimizle eziyoruz. Bisküvileri un ufak ettikten sonra krem şanti ile güzelce karıştırıyoruz. Sonra karışımı bir kaba alıp derin dondurucuya (buzdolabında buzluk kısmına) 30 dakikalığına koyuyoruz. Sonra biraz sertleşecektir ve servise hazır. İce tea ile tavsiye ederim. Afiyet olsun.

kremşantili bisküvili tatlı tarifi

pratik tatlı tarifi

kolay tatlı tarifi

Kek Nasıl Yapılır

Yemek Tariflerini Paylaş

Çok pratik bir kek tarifi veriyoruz sizlere.  Sadece kek malzemelerini hazırlayın ve kek nasıl yapılır, kolay kek yapılışı nasıl olur sizlere tarifini vereceğiz.

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao

Kek Nasıl Yapılır

Bütün malzemeyi karıştırıp fırında pişir. Fırından çıkınca 1 bardak soğuk sütü üzerine dökün. Hepsi bu kadar kekimiz yenmeye hazır. Afiyet olsun.

kek nasıl yapılır

Jöle Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Jöle tatlısı nasıl yapılır ? Meyve suyundan jöle tarifi nasıl olur? Kolay ve pratik bir tatlı tarifi. Çocukların severek yediği jöleli tatlı tarifi.

Malzemeler

  • 3 su bardağı meyve suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Jöle Tarifi Nasıl Yapılır

Hangi renk istiyorsanız o renkte meyve suyu alın bir tencerede bütün malzemeyi karıştırın yoğunlaşınca kalıplara dökün soğumaya bırakın. Meyve suyu yerine su ve gıda boyaları kullanabilirsiniz.

jöle tarifi

Mısır Gevreği Kurabiyesi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Mısır gevreği ile kurabiye nasıl yapılır ? Çok kolay ve pratik olan mısır gevreği kurabiyesi tarifi yapılışı kısa sürede hazırlanmaktadır. Pratik kurabiye tarifi mutlaka deneyin.

Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 2 tane yumurta ( 1 yumurtanın akını ayırın )
  • 2 su bardağı Mısır gevreği (1 sb hamurun üzeri için )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (hamurun kıvamına göre ekleyin)

Mısır Gevreği Kurabiyesi Tarifi

Malzemeleri karıştırın ve küçük yuvarlaklar yapın. Yumurta akına bulayıp, mısır gevreğine bulayın. Yağlı tepsiye dizin ve 180 derecede fırında pişirin. Afiyet olsun.

mısır gevreği kurabiyesi tarifi

Patates Topları Nasıl Yapılır

Yemek Tariflerini Paylaş

Lezzetli patates topları mezesi tarifi çok sevilen bir aperatiftir. Patates topları nasıl yapılır ? Kolay ve anlaşılır tarifiyle patates topu mezesi yapılışı ve hazırlanışı.

Malzemeler

  • 1 kilo patates
  • 2 havuç
  • 1 kırmızı lahana
  • Bir demet maydanoz

Patates Topları Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayın onlar haşlanırken siz havuçu yıkayın ve rendeleyin, kırmızı lahanayıda yıkayın ve çeyreğini kullanacak şekilde kesin ve rendenin ince kısmında rendeleyin en son olarak maydonozuda yıkayın yarım demeti size yetecektir ince ince doğrayın bir tabağa alın. Haşlanan patatesleri doğrayın ve ezin, içine zeytin yağı tuz limon ekleyin ve biraz elinize alıcağınız havuç ile yuvarlaklar yapın. Aynı şekilde kırmızı lahana ve maydonoz içinde aynı işlemi yapın afiyet olsun.

patates topları nasıl yapılır

Buğday Salatası Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Nefis buğday salatası nasıl yapılır ? Kolay bir salata, buğday salatası tarifi hazırlanışı ve pratik buğdaylı salata yapılışı. Günlerinizde meze olarak sunabilirsiniz.

Malzemeler

  • Buğday
  • Dereotu
  • Közlenmiş biber
  • Tuz
  • Zeytin yağı
  • Nar ekşisi
  • Limon

Buğday Salatası Tarifi Yapılışı

1 su bardağı buğdayı haşlayın, pişen buğdayı suda bir gece bekletin. Sudan çıkarıp bir kapa alın. Bir demet dere otunu sirkeli suda yıkadıktan sonra kurutun ince ince doğrayın buğdaya karıştırın. 2 közlenmiş biberide doğrayın ve salatanıza ekleyin. Tuz, zeytin yağı, nar ekşisi ve limonu damak tadınıza göre ekleyin. Afiyet olsun.

buğday salatası tarifi

Kıymalı Poğaça Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Kıymalı poğaça nasıl yapılır ? Kolay ve pratik bir hamurişi tarifi, kıymalı poğaça tarifi. Resimli anlatımıyla kıymalı poaça yapılışı ve poğaça hazırlanışı.

Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • aldığı kadar un

üzeri için: yumurta sarısı

iç harcı için:

  • 200 gr kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • karabiber
  • tuz

Kıymalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır

Unumuzu eleyip yoğurma kabına alıyoruz. İçine yumurtayı, sıvı yağı, kabartma tozunu, yoğurdu, oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. İç harcını hamuru hazırlamadan önce hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. İç harcı içinde kıymayı az bir miktar sıvı yağ ile kavuruyoruz. İçine bir miktar karabiber ve tuz ekliyoruz. Daha sonra haşlanmış patatesleri ezip kıymalı harcın içine ekliyoruz. Daha sonra dinlenen hamurdan parçalar koparıp elimizde açıp içine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz. Yaptığımız poğaçaları fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

kıymalı poğaça tarifi

Toplam 18 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...10...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri