Keşkül Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Keşkül nasıl yapılır ? Nefis lezzetli bir kekül tatlısı tarifi. Evde herkesin yapabileceği keşkül tarifi yapılışı kolay bir tatlıdır. Keşkül nasıl yapılır?

Keşkül Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı sahlep
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı file badem

Keşkül Tarifi

1 su bardağı süt ile Hindistan cevizini ıslatın, bademide ılık sütte bekletin. Tencerenin içine sütü ilave edip kakao hariç diğer malzemeleri atın muhallebiyi yapın isteğe göre muhallebiden biraz ayırıp kakao atın kakaolu muhallebi elde edebilirsiniz. Bir bardağa keşkülü alın üzerine kakao keşkülden koyup süslemek içinde file badem ekleye bilirsiniz afiyet olsun.

keşkül tarifi

Krem Karamel Nasıl Yapılır

Yemek Tariflerini Paylaş

Krem karamel nasıl yapılır. Krem karamel için gerekli malzemeler neler. Evde krem karamel yapımı kolaymıdır? Pratik kremkaramel yapımı.

Krem Karamel Malzemeleri

  • 6 adet yumurta
  • 1 lt süt
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker (karamelize için)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Krem karamel nasıl yapılır

Yumurtalarımızı çırpma kabına alalım ve yaklasın 5 dakika çırpalım. Bu sürenin sonunda 1 bardak şekerimizi ve vanılyamızı ilave edelim ve 5 dakika daha mikserimizle çırpalım. Yumurta ve şeker beyazlaşmıs olmalı. Küçük bir tavada 4 yemek kaşığı şekerimizi kısık ateşte eritelim (ara ara karıştıralım ki çok fazla yanmasın şekerimiz). Eriyen şekerimizi tatlımzı koyacağımız kâselerin dibine kaşık yardımı ile kaplayalım. Kâselerimize sütlu karışımımızı paylaştıralım ve fırın tepsimize yerleştirelim. Tatlımızı bembari yontemi ile fınıda pişrimemiz gerekiyor. Tepsimizin yüksekliğine göre ılık su ilave edelim ve 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.

krem karamel nasıl yapılır

Çilekli Muhallebi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Ev yapımı çilekli muhallebi tarifi ile sizlere meyveli ve sütlü tatlı keyfini sunacağız. Çilekli muhallebi nasıl yapılır diyenlere resimli muhallebi yapılışı.

Çilekli Muhallebi Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı Mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 10-20 adet çilek
  • Karamel için
  • Yarım su bardağı şeker

Çilekli Muhallebi Tarifi

Bir borcamın tabanına çilekleri iri iri doğrayın, üzerine biraz şeker serpin sonra cevizleri dökün. Bir tencerede muhallebiyi yapın. Bir tavada yarım bardak şekeri erimeye bırak, karameliniz hazır, muhallebinin içine dökün karıştırın çileğin üzerine dökün soğumaya bırakın. Aidiyet olsun.

çilekli muhallebi tarifi

Puding Nasıl Yapılır

Yemek Tariflerini Paylaş

Ev yapımı puding tarifi yapılışını merak edenlere çok pratik ve kolay tatlı tarifi. Evde puding nasıl yapılır ? Kakaolu puding yapılışı ve puding hazırlanışı nasıl olur?

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 200 gram bitter çikolata

Puding Tarifi Nasıl Yapılır

Bütün malzemeyi bir tencerede kaynatın kaynamaya başlayınca ocağı kapatın eğer koyu olduysa su ekleyebilirsiniz tabi su kattıktan sonrada kaynatın. Ocaktan alınan pudinge varsa 3 yemek kaşığı çokokrem ilava edebilirsiniz servis tabaklarına alın üzerini Hindistan cevizi Yada fındık ile süsleyin afiyet olsun.

puding nasıl yapılır

İrmik Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

İrmik tatlısı nasıl yapılır? Çok pratik ve lezzetli bir tarif arayanlara irmik tatlısı tarifimiz. İrmik tatlımızın yapılışı çok kolay hemen denemelisiniz.

Malzemeler

  • bir litre süt
  • on yemek kaşığı şeker
  • on yemek kaşığı irmik
  • bir paket vanilya
  • bir yemek kaşığı margarin

üzeri için;

  • tarçın
  • iri dövülmüş ceviz

İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Bir tencereye şekeri, sütü ve irmiği koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi gibi koyu kıvama gelince vanilya ve margarini ekleyip bir süre daha karıştırdıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Orta büyüklükte bir borcama döküyoruz. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip üzerine tarçın ve ceviz koyup  servis ediyoruz. Afiyet olsun.

irmik tatlısı tarifi

Muhallebi Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Muhallebi nasıl yapılır? Çocuklarınızın hoşuna gidebilecek az malzemeyle yapabileceğiniz bir tatlı muhallebi tarifi. Çok pratik bir tatlı muhallebi.

Malzemeler

  • bir litre süt
  • bir su bardağı toz şeker
  • üç yemek kaşığı buğday nişastası

üzeri için;

  • tarçın

Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır

Bir tencereye tüm malzemeleri koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam koyulaşınca  kaselere bölüp bir kaç saat buzdolabında bekletiyoruz. Üzerine tarçın serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

muhallebi tarifi

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Çikolata soslu irmik tatlısı nasıl yapılır? Çok pratik ve lezzetli bir tatlı tarifi çikolata soslu irmik tatlısı tarifi. Hemen yapabileceğiniz kolay bir tatlı irmik tatlısı.

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu puding (2,5 su bardağı süt)

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle irmiği bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ve sütü ekliyoruz. Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Daha sonra kalıplara döküyoruz. Başka bir tencerede pudingi süt ile karıştırıp paketin üzerinde ki tarife uygun bir şekilde pişiriyoruz. Soğuyan irmik tatlısının üzerine eşit bir şekilde bölüştürüyoruz ve soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz. 2-3 saat bekletip iyice soğuduktan sonra servis yapmaya hazırdır. Afiyet olsun.

çikolata soslu irmik tatlısı tarifi

Bademli İrmik Tatlısı

Yemek Tariflerini Paylaş

Bademli irmik tatlısı nasıl yapılır? Lezzetli bir sütlü tatlı yapmak isteyenlere bademli irmik tatlısı tarifimiz. İrmik tatlısı yapımı çok pratik.

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 14 yemek kaşığı şeker
  • badem

Bademli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır

Bademi sütte kısa bir süre pişiriyoruz. Sütünü ayrı bir kaba süzerek bademin ince kabuklarını temizliyoruz. Kağıt havluya yayarak kurumaya bırakıyoruz. Kurumuş olan bademleri robottan geçiriyoruz. Süzülmüş sütü tekrar tencereye alıyoruz. İrmik ve şeker ilave ediyoruz ve sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ateşi kısıyoruz ve bir kaç dakika daha kaynatıyoruz. Altını kapatıyoruz ve borcama veya tatlı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerini badem kırığı ile süslüyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz. Afiyet olsun. P.S bende biraz file fındık vardı süslemek için onu ve gül reçelini kullandım. Reçel çok güzel oluyor hem renk katıyor hem aroma. bademli irmik tatlısı tarifi

İrmikli Top Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

İrmikli top nasıl yapılır? Çok pratik sizleri uğraştırmayacak bir tarif irmikli top tarifimiz. İrmikli top hazırlanışı çok kısa zamanınızı bile almayacak.

Malzemeler

  • üç su bardağı süt
  • sekiz yemek kaşığı irmik
  • dokuz yemek kaşığı şeker
  • bir paket vanilya
  • bir paket toz kremşanti

kaplamak için;

  • bir paket petibör bisküvi

üzeri için ;

  • fındık

İrmikli Top Tarifi Nasıl Yapılır

Bir tencereye kremşanti dışındaki tüm malzemleri koyuyoruz. Kısık ateşte sürekli karıştırarak tatlımızı yapmaya başlıyoruz. Koyulaştıktan sonra biraz soğumasını bekliyoruz ve toz kremşantiyi içine koyup mikserle çırpıyoruz. Bu arada bisküvilerimizi robottan geçirip  toz haline getiriyoruz. Ve kaşıkla aldığımız tatlımızı yuvarlayıp bisküviye buluyoruz. Tüm işlemler bittikten sonra ortasına  fındık koyup, iyice soğumasını bekliyoruz. Afiyet olsun.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Yemek Tariflerini Paylaş

Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Evinizde irmik varsa yapabileceğiniz en pratik tatlı sütlü irmik tatlısı tarifimiz. İrmik tatlısı hazırlanışı.

Malzemeler

  • bir litre süt
  • dokuz yemek kaşığı şeker
  • onbir yemek kaşığı irmik
  • bir paket vanilya

üzeri için;

  • iri dövülmüş ceviz
  • tarçın

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Tüm malzemeleri bir tencereye koyup ocakta orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Tatlımız koyulaşınca oacağı kapatıp, ıslattığımız bir borcama boşaltıp soğuması için 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Servis yaparken  üzerine ceviz kırıntıları ve tarçın atın. Afiyet olsun.

sütlü irmik tatlısı tarifi

Toplam 6 sayfa, 1. sayfa gösteriliyor.12345...Son »

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri