Revani Tarifi

Revani Tarifi

Revani nasıl yapılır ? Lezzetli bir şerbetli tatlı tarifi, revani tarifi yapılışı. Kolay ve resimli revani tatlısı hazırlanışı ve yapımı. Revani tatlısı nasıl olur?

Hamuru için malzemeler

  • yumurta-3 tane
  • şeker-1 bardak
  • yoğurt-1 bardak
  • irmik-1 bardak
  • un-1 bardak
  • sıvı yağ-1 çay bardağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet için malzemeler

  • su-3 bardak
  • şeker-3 bardak
  • yarım limon suyu

Revani Tarifi Nasıl Yapılır

Tencereye şeker ve suyu koyarak orta ateşe alıyoruz. Şeker eriyince ve su kaynadıktan sonra ateşi kısıyoruz ve bir kaç dakika daha kaynatıyoruz. Yarım limonun suyunu ekliyoruz ve ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.

Yumurta ile şekeri mikserle çırpıyoruz. Sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.

Borcama, baklava tepsiye veya yuvarlak fırın tepsisine döküyoruz. 170 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca 1-2 dakika soğutuyoruz dilimlere kare kare veya baklava şeklinde kesiyoruz ve soğumuş şurubu döküyoruz.

Üzerini isteğe göre Hindistan cevizi ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun!

revani tarifi revani tarifi

Benzer tarifler

paşa lokumu tarifi

0 194
kadın göbeği tarifi

0 115

Yorum Yok

Yorum Yap