Şam Tatlısı Tarifi

Şam Tatlısı Tarifi

Şam tatlısı nasıl yapılır ? Şerbetli tatlı tarifleri olarak en sevilen, şam tatlısı tarifi yapılışı. Şambali tatlı hazırlanışı nasıl olur? Kolay şam tatlısı yapımı.

Malzemeler

  • irmik-500 gram
  • yoğurt-2 su bardağı
  • un-2 bardak
  • şeker-2 bardak
  • vanilya-1 paket
  • karbonat-1 tatlı kaşığı

Şerbeti için malzemeler

  • su-4 bardak
  • şeker-5 bardak

Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Bir kasede unla irmiği ve karbonatı karıştırıyoruz. Çırpma kabında yoğurtla şekeri çırparak yavaş yavaş irmik karışımını ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.

Yağlanmış bir tepsiye hamuru döküyoruz ve üstünü düzeltiyoruz. (elimde o an fıstık olmadı için fıstıksız yaptım, ama siz fıstıklı yaparsanız bu noktada üzerine güzelce fıstık dizin). 30 dakika bekletiyoruz.

Bu arada fırını 180 derece ısıtıyoruz. Tatlıyı fırına koyuyoruz ve yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.

Şerbet için su ile şekeri karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz. Su kaynadıktan sonra ateşi kısıyoruz ve 5 dakika daha kaynatarak 1 dilim limon atıyoruz ve altını kapatıyoruz.

Soğumuş ve dilimlenmiş tatlının üzerine döküyoruz.

Soğuyunca servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Ben her zamanki gibi klasiklerden biraz kaçtım tatlıyı yaparken fıstık kullanmadım ve alıştığımız gibi dikdörtgen değil üçgen şeklinde böldüm tatlıyı ama bu tabi ki de tarifi değiştirmiyor ;) umarım beğenirsiniz :)

şam tatlısı tarifi

Benzer tarifler

paşa lokumu tarifi

0 173
kadın göbeği tarifi

0 104

Yorum Yok

Yorum Yap