Şambali Tatlısı Tarifi

Şambali Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • bir su bardağı yoğurt
  • iki su bardağı irmik
  • bir paket kabartma tozu
  • bir su bardağı un
  • bir su bardağı şeker

şerbeti için;

  • üç su bardağı şeker
  • iki buçuk su bardağı su
  • yarım limon

üzeri için;

  • fındık veya fıstık

Şambali Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

Derin bir kapta yoğurt, irmik ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz. Ve yağlanmış olan borcamımıza hamurumuzu döküyoruz. 175 dercede önceden ısıtılmış olan fırınımıza koyuyoruz. Bu arada şerbetimizin malzemlerini bir tencereye koyup, karıştırıyoruz. Şerbetimiz kaynadıktan sonra yarım limon sıkıp ocağımızı kapatıyoruz. Şerbetimizin ılıması için bekliyoruz. Unutmayalım şerbetimiz ılık tatlımız sıcak olacak. Fırından çıkardığımız tatlının üzerine ılık şerbetimizi döküyoruz. Servis yaparken üzerine fındık serpebilirsiniz, yada hamurun içine hazırlarken koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

şambali tatlısı tarifi şambali tatlısı tarifi

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 51
beşamel soslu tavuk tarifi

0 235
islim kürdan kebabı tarifi

0 170

Yorum Yok

Yorum Yap