Şeftali Reçeli Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Reçel Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftali reçeli yapılışı. Kışın kahvaltılarınız reçelsiz kalmasın, şeftali reçeli tarifi mizi deneyin.

Malzemeler

  • 7 kg. sert şeftali
  • 5-6 su bardağı toz şeker(şeftalinin tadına göre ayarlanır)
  • 2 top limon tuzu

Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı

Şeftalilerin kabuklarını soyalım ve büyükçe bir tencereye doğrayalım. Doğrama esnasında çekirdekleri ayıralım. Üzerine toz şekeri ilave ederek tencerenin ağzı açık kalacak şekilde kısık ateşte pişmeye bırakalım. Şeftali ve toz şekeri pişirmeden  1 gece bekletsekte olur. 1 -1.30 saat şeftaliler yumuşayasıya kadar pişirelim ve indirmeden 15 dakika önce 2 top limon tuzu katalım. Dilerseniz biraz soğuyunca reçeli rondodan geçirip marmelat da  elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.

şeftali reçeli tarifi şeftali reçeli tarifi

Şeftali Reçeli Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri