Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Çocuk Yemekleri Tarifleri, Kek Tarifleri, Kurabiye Tarifi, Kurabiye Tarifleri, Tatlı Tarifleri, Tatlı Tarifleri 2

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (15 oy, puan: 3,20 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Malzemeler

  • 200 gr. tereyağı
  • 1 paket pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • aldığı kadar un (5 su bardağı)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi

Oda ısısında olan yumurta ve tereyağını, pudra şekerini derin bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Üzerine tarçın ve unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru streçe sarıp 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. 1 saat sonra buzdolabından çıkarıp üzerine un serperek merdane yardımıyla açıyoruz. Sonra şekil kalıplarıyla kesiyoruz. Daha önce 180 derecede ısıtılmış fırına koyup 15 dakika pişiriyoruz.

Pişen kurabiyeleri isteğe bağlı olarak şeker hamurlarıyla süsleyebilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine şeker hamuru eklemek için öncelikle şeker hamurunu nişasta serperek merdane ile açıyoruz. Sonra şekerhamurunu şekil kalıplarıyla kesiyoruz. Pişen kurabiyelerin üzerine ballı su karışımı sürüyoruz ve üzerine şeker hamurlarını yapıştırıyoruz. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

kurabiye tarifi kurabiye tarifi

kurabiye tarifi kurabiye tarifi

kurabiye tarifi kurabiye tarifi

şeker hamurlu kurabiye tarifi şeker hamurlu kurabiye tarifi

seker-hamurlu-kurabiye-tarifi seker-hamurlu-kurabiye-tarifi

 

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi

Yorumlar

"Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi" için 18 yorum

  1. seyhan tarafından 12 Mart 2013 14:12 tarihinde 

    teşekkür ederim:))))

  2. tarifici tarafından 26 Mart 2013 06:36 tarihinde 

    şeker hamurlu kurabiye tarifini paylaştığınız için teşekkürler. kızımın doğum günü partisi için yapmayı düşünüyorum.

  3. Dila tarafından 30 Kasım 2013 23:47 tarihinde 

    Teşekkür ederim.kurabiyeler müthiş lezzetli oldu.kızım için minnie mouse kalıbı kullandım. harika oldular. doğum gününde afiyetle yiyeceğiz.

  4. gülgül tarafından 12 Aralık 2013 16:25 tarihinde 

    kurabiyeleri yaptım tadı çok güzel oldu fakat kalıplarla kestikten sonra fırında küçüldü dolayısıyla şeker hamurları büyük geldi küçülmesinin sebebi nedir. 10 üzerinden 4

  5. hulya tarafından 27 Aralık 2013 18:09 tarihinde 

    merhaba ben sadece seker hamurlu suslemelı kurabıye yapıcam bana kurabıyenın ıcıne ne kadar katı yag ne kadar pudra sekerı ve nekadar nısasta konucak +unu yazarmısınız lutfen 40 -50 kışılık

  6. Derin Hanım tarafından 27 Aralık 2013 18:59 tarihinde 

    Derin Hanım

    sitemizdeki şeker hamurlu kurabiye tarifini deneyin. fotoraftaki kalıplara göre 25-30 adet kurabiye elde ettim. kalıpların boyutlarıda büyüktü…. elbiseli olan tarifimizi deneyin….. çok memnun kalacaksınız.

  7. yelda tarafından 10 Mart 2014 10:53 tarihinde 

    yarım çay bardağı sıvı yağ yazmışsınız tepsiyi yağlamak içinmi kullancaz acaba

  8. gizem tarafından 04 Nisan 2014 11:23 tarihinde 

    Bu tarifi ile yapınca hamurlarda küçülme söz konusu oluyor mu

  9. Oktay Usta tarafından 05 Nisan 2014 10:51 tarihinde 

    Oktay Usta

    Gizem hanım küçülme olmuyor. Kalıptan nasıl çıkıyorsa hemen hemen aynı oluyor.

  10. ozlem tarafından 11 Nisan 2014 16:28 tarihinde 

    dun birebir aynisini yaptim ama küçüldü kuculmeyen yada cok kabarmayan bi tarif yok sanirim

  11. nilgün tarafından 22 Nisan 2014 14:07 tarihinde 

    merhaba ben kurabiye yapıyorum ama çok gevrek oluyor ne yapabilirim süsleme yaparken kırılıyor

  12. seçil tarafından 28 Nisan 2014 10:50 tarihinde 

    Arkadaşlar ben bu işin uzmanıyim butun sorulariniza cevap verebilirim bana yazin secilcan1987[at]windowslive.com neden tutmadıgini neden pisince kuculdugunu soyleyebilirim

  13. feride tarafından 03 Mayıs 2014 11:36 tarihinde 

    Bu tarifte un çok fazla oluyor ve çok küçülüyor bende araştırdım bi tarif buldum.
    250 grm oda sıcaklığında tereyağı
    1 bardak pudra şekeri
    1 yumurta oda sıcaklığında
    1 tatlı kasığı tarçın
    yarım bardak mısır nişastası
    Emin olun kuculmeyecek
    ben 160 derecede alt üst turbo olmadan pişirdim

  14. banu tarafından 04 Mayıs 2014 09:00 tarihinde 

    Benim kurabiyelerim taş gibi oldu sebep nedir

  15. gulay tarafından 15 Mayıs 2014 21:09 tarihinde 

    Ya bisey sormak istiyorum kurabiyelerin sekli bozuluyomu piserken

  16. seyda tarafından 11 Haziran 2014 00:29 tarihinde 

    Arkadaslar normal un kurabiyesi yapiyorum ben normal sekilde kuculten yumurta kurabiyeyi sanirim. 250 gr margarin yarim paketten az pudra sekeri yarim caybardagi siviyag.1 saat kadar buzdolabinda bekletin gerisi ayni.suslerken kurabiyeye fazla baski yapmayin yeter

  17. tarifci tarafından 26 Haziran 2014 14:07 tarihinde 

    pudra şekeri kaç gram olmak zorunda

  18. filiz tarafından 15 Temmuz 2014 11:32 tarihinde 

    Merhaba secilay hanim bizimle kurabiye tarifinizi paylasirmisiniz?


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri