Şeker Hamurlu Pasta Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Pasta Tarifleri, Tatlı Tarifleri, Tatlı Tarifleri 2

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (5 oy, puan: 4,20 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Şeker hamurlu pasta nasıl yapılır? Detaylı ve lezzetli bir pasta şeker hamurlu pasta tarifi. Şeker hamurlu pasta yapımının püf noktaları bu tarifte. Özel bir pasta yapacaksanız şeker hamurlu pasta yapılışını denemelisiniz.

Malzemeler

Pandispanya için;

  • beş adet yumurta
  • beş kahve fincanı toz şeker
  • altı kahve fincanı un
  • bir yemek kaşığı mısır nişastası
  • üç yemek kaşığı çiçek yağı
  • iki yemek kaşığı kakao
  • bir kahve fincanı süt
  • bir paket kabartma tozu
  • iki paket vanilya

iç kreması için;

  • bir paket hazır sade pasta kreması (dr.otker)
  • bir buçuk su bardağı soğuk süt (krema yapımı için)
  • bir çay bardağı çikolata parçacıkları
  • bir çay bardağı süt (keki ıslatmak için)

süslemek için;

  • pastayı kaplamak için bir kilo pembe şeker hamuru
  • sarı şeker hamuru
  • beyaz şeker hamuru
  • mor şeker hamuru

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi

Pandispanya Tarifi

İlk olarak derin bir kapta şeker ve yumurtaları köpürene kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz. Yaklaşık 10 dk kadar çırpmaya devam ediyoruz. Sonra süt dışındaki tüm malzemeleri ilave ediyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz. En son sütümüzü ekleyip biraz karıştırdıktan sonra  kek hamurumuz hazırdır. Hamuru  26 cm genişliğinde yuvarlak bir kek kalıbına boşaltıp, önceden 175 derecede ısıttığımız fırınımızda 40 dk pişiriyoruz. Kekimizin pişip pişmediği kontrol etmek için kürdan kullanabilirisniz. Piştikten sonra fırınımızı kapatıp yaklaşık 25 dk hiç açmıyoruz. Kekimizin içini çekmesini bekliyoruz.  Bu süre dolduktan sonra keki çıkartıp soğuması için bir süre dışarıda bekletiyoruz. Soğuyan kekimizi hiçbir işlem yapmadan streç filme sarıp  bir gün boyunca buzdolabında bekletiyoruz. Bir sonraki gün kekin üzerindeki kalınlaşmış  kabuk parçayı incecik bir tabaka halinde bıçakla kesiyoruz.  Sonra pasta kekimizi ikiye bölüyoruz. Bu arada pasta kekimiz oldukça sert oluyor, endişelenmeyin. Kekin iki yüzünü sütle ıslatıp hazırlandığımz kremayı  bir yüzüne sürüyoruz. Çikolata parçacıklarını  her yerine serpiştirip, diğer parçayı üzerine kapatıyoruz. 3- 4 saat buz dolabında bekletiyoruz. Beklettikten sonra şeker hamuru ile kaplayabilirisiniz.

Pastayı şeker hamuru ile kaplamanın püf noktaları;

Böyle bir pastayı kaplamak için bir kg şeker hamuru kullanıyoruz.  İlk olarak tezgahın üzerini temizleyip nişasta serpiyoruz ve şeker hamurumuzu koyup açıyoruz. Hep aynı yüzünde açma işlemine devam ediyoruz. Göz kararı kekimiz boyutlarına göre açma işlemini yapıyoruz. Açtıktan sonra  hamurumuzu alıp  pastamızın üzerine koyuyoruz. Tahta spatula yardımıyla hamuru pastamızın üzerine yapıştırıyoruz. Etrafından bir pay bırakarak bıçak yardımıyla fazlalıkları kesiyoruz. Sonra üzerine istediğiniz gibi süsleyebilirisniz. Hayal gücünüze bırakın,  yaratıcı olun birde pastamızın üzerine figür yapacaksanız  bir gün öncesinden yapıp bekletin, figürünüzün bozulmaması için kuruması şart.

Fotoraftaki pastayı kızımın diş buğdayı için hazırladım. İlk kez şeker hamurlu bir pasta yapmama rağmen konuklarım tarafından çok beğenildi. Bu pasta için iki adet pandispanya keki hazırladım, üstteki keki için üzerine bir küçük tabak kapatıp ve fazlalıkları kesip daha küçük bir kek elde ettim, iki adet pandispanya kekini şeker hamuru ile kapladıktan sonra alttaki keke  dört beş tane çöp şişi kırarak batırdım. Sonra üzerine daha küçük olan keki yerleştirdim ve diş kalıplarımı, kalp kalıplarımı kullanarak süsledim. Afiyet olsun.

şeker hamurlu pasta tarifi

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri