Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi Malzemeleri;

  • 125 gr. Tereyağı
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için

  • Fındık içi

Şekerpare Tatlısı Yapılışı

Şekerpare tatlısını yapmak için ilk önce şerbeti yapalım ki biz tatlı ile uğraşırken şerbet soğusun. Toz şekeri ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakalım.

Kaynamaya başladıktan sonra  yaklaşık 10 dk.

Daha kaynatıp sonlara doğru limon suyunu sıkıp  ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Gelelim tatlının hamurunu hazırlamaya, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, Ayçiçek yağını, toz şekeri, yumurta ve vanilyayı bir kabın içerisinde elimizle karıştıralım.

Ardından elenmiş un, irmik ve kabartma tozunu da sırayla  karışıma  ekleyip  şekerpare hamurumuzu elimizle yoğuralım. Hamur Yoğurmak her zaman yapacağınız tatlıların en önemli kısmıdır.

Yoğurduğumuz kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak her birini fırın tepsisine aralıklarla  dizelim.

Hamurların ortalarına fındık içini yarıya kadar bastırıp bırakalım.

180 derecede ısınmış fırında Üzerleri kızarana kadar pişirip çıkarttığımız şekerparelere soğumuş şerbeti döktükten sonra içine çekmesi için bekletelim.

Hazırladığımız şekerpare tatlılarımızı Ilıkken yada soğumuş olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Ramazan Tatlısı
Kolay Şekerpare Tatlısı

Bir Ramazan Tatlısı da olan Şekerpare Tatlısı Tarifini mutlaka deneyin tavsiye ederim.

Ramazanda Şerbetli Tatlı Denemek için iyi bir seçim.

 

 

 

 

 

Benzer tarifler

Kolay Süp Tarifi

0 304
Burma baklava yapılışı;

0 474
Sodalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

0 493
Portakal Soslu Kurabiye Nasıl Yapılır

0 264
Şekerpare Tarifi Şekerpare Tarifi