Şekerpare Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Şerbetli Tatlı Tarifleri, Tatlı Tarifleri, Tatlı Tarifleri 2

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare yapılışı. Lezzetli bir  şerbetli tatlı şekerpare tarifi. Şekerpare tatlısı nasıl hazırlanır? Resimli ve kolay anlatımyla lezzetli bir şerbetli tatlı tarifi.

Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 4,5 su bardağı un
  •  1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • fındık

şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5,6 damla limon suyu

Şekerpare Tarifi Hazırlanışı

Derince bir yoğurma kabına toz şekeri ve yumurtaları alalım çırpma teli ile biraz karıştıralım. Sonra margarini iyice yedirip kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim. İrmiğimizi ve unumuzu da yavaş yavaş yoğururken katalım. Yoğurmaya devam edelim. Yoğurma işlemi bittikten sonra küçük küçük toplar alalım elimizle yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim. Üzerine hafif bastırarak fındıkları yerleştirelim. Bu işlemler bittikten sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Şerbetinin yapımı için en az 30 dk  su ve şekeri kaynatalım, ocaktan alırken  5,6 damla limon suyu sıkıp soğumaya bırakalım. Şekerparelerimiz piştikten sonra soğuk şurubu iki seferde gezdirelim.

şekerpare tarifi şekerpare tarifi

Şekerpare Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri