Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi

Şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare yapılışı. Lezzetli bir  şerbetli tatlı şekerpare tarifi. Şekerpare tatlısı nasıl hazırlanır? Resimli ve kolay anlatımyla lezzetli bir şerbetli tatlı tarifi.

Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 4,5 su bardağı un
  •  1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • fındık

şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5,6 damla limon suyu

Şekerpare Tarifi Hazırlanışı

Derince bir yoğurma kabına toz şekeri ve yumurtaları alalım çırpma teli ile biraz karıştıralım. Sonra margarini iyice yedirip kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim. İrmiğimizi ve unumuzu da yavaş yavaş yoğururken katalım. Yoğurmaya devam edelim. Yoğurma işlemi bittikten sonra küçük küçük toplar alalım elimizle yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim. Üzerine hafif bastırarak fındıkları yerleştirelim. Bu işlemler bittikten sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Şerbetinin yapımı için en az 30 dk  su ve şekeri kaynatalım, ocaktan alırken  5,6 damla limon suyu sıkıp soğumaya bırakalım. Şekerparelerimiz piştikten sonra soğuk şurubu iki seferde gezdirelim.

şekerpare tarifi şekerpare tarifi

Benzer tarifler

paşa lokumu tarifi

0 193
kadın göbeği tarifi

0 115

Yorum Yok

Yorum Yap