Şekerpare Tatlısı Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Hamurişi Tarifleri, Tatlı Tarifleri, Tatlı Tarifleri 2

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Malzemeler

  • iki yumurta
  • üç yemek kaşığı hindistan cevizi
  • bir paket margarin (oda sıcaklığında)
  •  dört yemek kaşığı irmik
  • bir su bardağı pudra şekeri
  • bir paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • fındık içi

şerbeti için

  • dört su bardağı şeker
  • beş su bardağı su
  • yarım limon

Şekerpare Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

Oda ısısında erimiş olan margarin, yumurta, pudra şekeri ve irmik ile karıştırıyoruz. Sonra hindistan cevizi, un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Hamuru güzelce yoğuruyoruz. Daha sonra  küçük ceviz şeklinde parçalara bölüp, yuvarlak şekilde şekil veriyoruz. En son olarak fındıkları üzerine koyup, önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz.  Bu arada şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbetimiz soğuk olacak, tatlımız ise sıcak olacak ve üzerine  soğuk şerbetimizi dökeceğiz. Afiyet olsun..

şekerpare tatlısı tarifi

şekerpare tatlısı tarifi

şekerpare tatlısı tarifi şekerpare tatlısı tarifi

Şekerpare Tatlısı Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri