Şekerpare Tatlısı Tarifi

Şekerpare Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • iki yumurta
  • üç yemek kaşığı hindistan cevizi
  • bir paket margarin (oda sıcaklığında)
  •  dört yemek kaşığı irmik
  • bir su bardağı pudra şekeri
  • bir paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • fındık içi

şerbeti için

  • dört su bardağı şeker
  • beş su bardağı su
  • yarım limon

Şekerpare Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

Oda ısısında erimiş olan margarin, yumurta, pudra şekeri ve irmik ile karıştırıyoruz. Sonra hindistan cevizi, un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Hamuru güzelce yoğuruyoruz. Daha sonra  küçük ceviz şeklinde parçalara bölüp, yuvarlak şekilde şekil veriyoruz. En son olarak fındıkları üzerine koyup, önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz.  Bu arada şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbetimiz soğuk olacak, tatlımız ise sıcak olacak ve üzerine  soğuk şerbetimizi dökeceğiz. Afiyet olsun..

şekerpare tatlısı tarifi

şekerpare tatlısı tarifi

şekerpare tatlısı tarifi şekerpare tatlısı tarifi

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 29
pizza nasıl yapılır

0 126
paşa lokumu tarifi

0 177

Yorum Yok

Yorum Yap