Simit Tarifi

Simit Tarifi

Simit nasıl yapılır ? Ev yapımı simit hazırlanışı ve simit yapımı oldukça kolay ve pratik tir. Simit tarifi yapılışı resimli olarak anlatılmıştır.

Malzemeler:

  • un-1 kilo
  • yaş maya-0,5 paket
  • tuz-3 tatlı kaşığı
  • sıvı yağ-0,5 çay bardağı
  • sıcak su-yaklaşık 500 ml (göz kararı)
  • üzüm pekmezi-1 bardak
  • susam

Simit Tarifi Nasıl Yapılır

Sıcak (kaynar değil ama) suda yaş mayayı parçalayıp bekletiyoruz. Maya eriyip köpürünce tuz ve sıvı yağ ekliyoruz, karıştırıyoruz.

Sonra 1 kilo unu azar azar ekleyerek pütürsüz bir hamur yoğuruyoruz. Hamur çok yumuşak olmamalı unu ona göre ayarlamanız iyi olur. Hamuru streçle kapatıyoruz ve biraz bekletiyoruz. Hamurdan parçaları koparıyoruz çubuk şekline getiriyoruz, sonra burgu şeklini vererek iki ucunu birleştiriyoruz.

Bir bardak pekmezi bir bardak su ile karıştırıyoruz. Simitleri pekmeze koyuyoruz çıkarırken suyunu akıtıyoruz sonra tepsiye dökülmüş susamlara iyice iki taraftan bandırıyoruz. 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Hamur çok yumuşak olmamalı şekil vermeye zorlanacaksınız. Hamur elinize yapışıyorsa parmaklarınızı hafif sıvı yağa bandırarak işinize devam edin.

simit tarifi

Benzer tarifler

tereyağında yumurta tarifi

0 55
yumuşak poğaça tarifi

0 50
bayatlamayan poğaça tarifi

0 28
poğaça yapılışı

0 37

Yorum Yok

Yorum Yap