Su Böreği Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Börek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (8 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Su böreği nasıl yapılır ? Elde açma yufka ile börek nasıl yapılır. Kolay su böreği tarifi. Su böreği nasıl hazırlanır. Resimli su böreği yapımı ve hazırlanışı.

Malzemeler hamur için

  • 8 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • Biraz tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

İç malzemeleri

  • 200 gr lor peyniri az tuzlu
  • 100 gr beyaz peynir
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır

Yoğurma kabımıza unumuzun ortasını açarak yumurtalarımızı kıralım (8 adet yumurta). Biraz tuz atarak hamurumuzu yoğuralım. Yumuşak bir hamur olası gerekiyor, yumurtalarımızı una tamamen yedirdikten sonra elimize yapışan hamuru kaşık yardımı ile sıyıralım ve 1 kaşık sıvı yağ ile hamurumuzu toparlayalım. 20 dakika dinlendirelim.

Hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlayalım. Lor peynirimizi ve beyaz peynirimizi karıştıralım, ayrı bir kapta yumurta ve yoğurdumuzu karıştıralım ve tereyağımızı küçük küçük parçalayalım. Bunları da hazırladıktan sonra büyük bir tencereye su koyarak kaynatalım büyük bir kabada soğuk su koyalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzdan bezeler alarak yufkalarımızı açalım yaklaşık 10-12 adet yufka elde etmemiz gerekiyor (yufkalar tepsi boyutunda açılmış olması gerek).

Böreğimizi hazırlamaya başlayalım tepsimize sıvı yağımızın yarısını koyalım ve bir adet yufkamızı yerleştirelim. Üstüne biraz peynir karışımından koyalım. Bir adet yufkamızı da böreğimizin üstüne koymak için ayıralım. Daha sonraki yufkalarımızı sıcak suda pişirerek koymamız gerekiyor. Yufkalarımızı teker teker sırayla sıcak suya sokup kaşık yardımı ile çıkarıp soğuk suya koyarak açalım ve suyunu sıkarak tepsimize yerleştirelim. Peynir ve tereyağımızdan serpiştirelim. Son yufkaya kadar bu işlemi uygulayalım. Fakat alt iki yufka arasına ve üst iki yufka arasına yoğurtlu yumurta karışımından koymamaya dikkat edelim pişerken yoğurt akabilir buda kızartma işlemini zorlaştırır. Yoğurtlu karışımdan tepsimizin kenarlarından başlayarak koyalım. Her yufka arasına yaklaşık 5 yemek kaşığı serpiştirelim. Yufkalarımız bittikten sonra ayırdığımız yufkamızı tepsiye yerleştirelim ve ocağımızda yavaş yavaş döndürerek pişirmeye başlayalım. Piştiğini anlamak için bıçak yardımı ile yanlarda bıçakla yavaşça kaldırarak kızarıp kızarmadığını anlamak için kontrol edelim. Kızaran böreğimizi alt üst yapmamız gerekiyor. Çevirmek için büyük bir tahtaya ihtiyacımız vardır yada aynı boyutta bir tepsiye. Çevirdiğimiz böreğimizin alt kısmını da kalan sıvı yağımızı koyarak yine aynı şekilde kızartalım. Afiyet olsun.

su böreği yapılışı

su böreği nasıl yapılır

su böreği tarifi

Su Böreği Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri