Supangle Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Süt Tatlıları Tarifleri, Tatlı Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Supangle nasıl yapılır ? Resimli supangle tarifi yapılışı. Kolay bir sütlü tatlı, supangle hazırlanışı yapımı. En sevilen tariflerden biridir.

Malzemeler

  • süt-140 ml
  • şeker-250 gram
  • kakao-50 gram
  • un-60 gram
  • vanilya şekeri-1 paket
  • tereyağ-1 yemek kaşığı

Supangle Tarifi Nasıl Yapılır

Süt, şeker, kakao ve unu bir tencereye alıyoruz, iyice karıştırıyoruz ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 paket vanilya şekeri ekliyoruz bir daha karıştırıyoruz ve ve tereyağ eriyince altını kapatıyoruz.

Kepçeyle önceden hazırladığımız kaselere paylaştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra üzerini Hindistan cevizi, fındık veya Antep fıstık kırığı ile süslüyoruz ve buz dolaba kaldırıyoruz. Soğuk servis yapılır. Afiyet olsun!

supangle tarifi supangle tarifi

Supangle Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri