Tahinli Çörek Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Hamurişi Tarifleri, Poğaça Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Tahinli çörek nasıl yapılır ? Çok sevilen hamur işi tarifi, tahinli çörek tarifi yapılışı nasıl olur? Tahinli çörek hazırlanışı ve çörek yapımı.

Malzemeler

  • ılık süt-1 çay bardağı
  • ılık su-1 çay bardağı
  • yaş maya-40 gram
  • toz şeker-2 yemek kaşığı
  • ayçiçek yağı-1 çay bardağı
  • tuz-1 tutam
  • alabildiği kadar un
  • margarin-100 gram
  • tahin-1 su bardağı
  • üzeri için yumurta sarısı

Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır

Süt ile suyu birleştiriyoruz ve içine 40 gram yaş maya koyarak erimeye bırakıyoruz. Maya eriyip köpürmeye başladıktan sonra şeker, tuz ve sıvı yağ ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Sonra alabildiği kadar un koyarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kabarması için üstünü örterek 40 dakika bekletiyoruz.

Margarini tavada eritiyoruz tahin ekleyerek karıştırıyoruz.

Hamuru dört aynı parçaya bölüyoruz. Merdane yardımıyla ince açıyoruz ve üzerine ince bir kat tahin sürerek dörde katlıyoruz. Katladığımız hamur parçasına elimizle kare şeklini veriyoruz ve 2 santimlik şeritler kesiyoruz. Şeritlerin uç kısımlardan tutup burgu şeklini veriyoruz. Tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

tahinli çörek tarifi

Tahinli Çörek Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri