Tahinli Havuç Ezmesi Tarifi

Tahinli Havuç Ezmesi Tarifi

Tahinli Havuç Ezmesi Tarifi Malzemeleri

  • 4-5 orta boy havuç
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu

Tahinli Havuç Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır

Meze çeşitlerimize bir yenisini ekleyelim. Tahinli Havuç Ezmesi Tarifini verelim.

Havuçların kabuğunu temizleyin rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Ardından bir tavaya zeytin yağını koyup ısıtın ve rendelediğiniz havuçları ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip, orta ateşte ara ara karıştırarak havuçlar renk değiştirene kadar soteleyin.

Sotelenen havuçları yeniden sulanmaması için tavadan alıp bir kaba koyun ve soğutun.

Daha sonra rendelenmiş sarımsakları, tahini, süzme yoğurdu, pul biberi ve iri dövülmüş cevizi sotelenmiş havuçlara katıp iyice karıştırın.

Tahinli Havuç Mezesini Tarifi servis tabağına alıp, üzerini incecik doğranmış dereotuyla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

tahinli havuç ezmesi tarifi
tahinli havuç ezmesi tarifi

Benzer tarifler

Radika Salatası Tarifi

0 68
Radika Kavurmasi Tarifi

0 172
kuru domates ezmesi tarifi

0 207
Tahinli Havuç Ezmesi Tarifi Tahinli Havuç Ezmesi Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap