Tavada Kırpık Börek Tarifi

Tavada Kırpık Börek Tarifi

Yazar -
0 1326

Tavada kırpık börek tarifi malzemeleri

  • 1 tane yufka
  • 3 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 100 gr kadar peynir (beyaz peynir/kaşar)
  • 1-2 kaşık sıvıyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber

Tavada kırpık börek nasıl yapılır

Değişik bir isimle değişik bir tarif daha yapalım. Tavada kırpık börek tarifi kolay ve lezzetli bir tariftir. Hemen gelen bir arkadaşınıza, ya da kahvaltıya bir çeşit olarak kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Bir kabın içine süt, yumurta, peynir, yağı alıyoruz. Damak tadınıza göre de bir miktar tuz ve pul biber de ilave ederek çırpıyoruz. Diğer yandan bir tane yufkamızı adını buradan aldığı için kırpıyoruz. Yani hiç bıçak kullanmadan parça parça kopararak küçük parçalar haline getiriyoruz. Önceden hazır olan harcın içine kırpık kırpık yaptığımız yufkayı da ekleyip tüm malzemenin iyice karışmasını sağlıyoruz. Biraz sıvı yağla yağlamış olduğumuz yanmaz yapışmaz mümkünse teflon bir tavanın içine hazırladığımız harcı döküyoruz ve tavanın üzerine kapak kapatıp kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz. Arada altını kontrol ederek kızardığında diğer tarafını çevirip pişiriyoruz. Ocağı dikkatli ayarlamalıyız kısa sürede piştiği için harlı ateşte pişirmeye çalışmayalım ki yanmasın. Her iki tarafı da piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. İçi zaten peynirli olduğundan dolayı yanına domates ve yeşillikler çok yakışır bu şekilde de servis edebilirsiniz.

Tavada kırpık börek tarifi hem kolay, hem de çok lezzetli bir börek 🙂 Afiyet olsun.

tavada kırpık börek tarifi
tavada kırpık börek tarifi

 

Benzer tarifler

üsküp böreği tarifi

0 1329
Kolay Avcı Böreği Tarifi

0 1022
Tavada Kırpık Börek Tarifi Tavada Kırpık Börek Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap