Topalak Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Meze Tarifleri, Yemek Tarifleri, Yoğurtlu Meze Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 3,67 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Topalak nasıl yapılır? Topalak yapılışı. Egenin köy düğünlerinde yapılan gözde yemeklerden bir tanesi topalaktır. Fakat sulu şekilde yaparlar marifetli teyzeler. Birde bizim topalak tarifimizle tadına bakın.

Malzemeler;

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • baharat ( karabiber, bul biber, vb )
  • 5 tane patlican
  • tereyağı

Topalak Tarifi Yapılışı

Bulguru ıslatın ( kısır gibi ) soğukken diğer malzemeleri atın ve yoğurun, küçük toplar yapıp su dolu bir tencerede topları haşlayın. Suya 1 tatlı kaşığı tuz atın, topalaklar piştikçe tencereden çıkarın. Patlıcanları küçük küçük doğrayın ve kavurun, servis ederken pişen topalakların üzerine ekleyin, yoğurt ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Tereyağı eritip üzerine dökmeyi unutmayın, afiyet olsun.

topalak yapılışı topalak yapılışı

 

topalak tarifi topalak tarifi

Topalak Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri