Topalak Tarifi

Topalak Tarifi

Topalak nasıl yapılır? Topalak yapılışı. Egenin köy düğünlerinde yapılan gözde yemeklerden bir tanesi topalaktır. Fakat sulu şekilde yaparlar marifetli teyzeler. Birde bizim topalak tarifimizle tadına bakın.

Malzemeler;

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • baharat ( karabiber, bul biber, vb )
  • 5 tane patlican
  • tereyağı

Topalak Tarifi Yapılışı

Bulguru ıslatın ( kısır gibi ) soğukken diğer malzemeleri atın ve yoğurun, küçük toplar yapıp su dolu bir tencerede topları haşlayın. Suya 1 tatlı kaşığı tuz atın, topalaklar piştikçe tencereden çıkarın. Patlıcanları küçük küçük doğrayın ve kavurun, servis ederken pişen topalakların üzerine ekleyin, yoğurt ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Tereyağı eritip üzerine dökmeyi unutmayın, afiyet olsun.

topalak yapılışı topalak yapılışı

 

topalak tarifi topalak tarifi

Benzer tarifler

ev yapımı acılı ezme tarifi

0 198
acılı ezme tarifi

0 205

Yorum Yok

Yorum Yap