Un Helvası Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Tatlı Tarifleri, Tatlı Tarifleri 2

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Un helvası nasıl yapılır? Un helvası yapılışı.  Lezzetli ve pratik bir tatlı un helvası tarifimiz. Mis gibi kokusuyla lezzetli bir tat un helvası.

Malzemeler

  • dört su bardağı elenmiş un
  • bir paket margarin
  • bir küçük fincan çam fıstığı
  • üç su bardağı şeker
  • üç su bardağı su

Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

Şekerin yarısını suyun içine koyup kaynatıyoruz. Diğer taraftan da geniş bir tencerede yağ ile çam fıstıklarını kavuruyoruz. Sonra üzerine unu katarak tahta kaşıkla kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Pembeleşmeye başlayınca ocağı kapatıyoruz. Üzerine kaynamış şekerli suyu döküp, tekrar kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Arada karıştırmayı unutmayın. Daha sonra ocağı kapatıp kalan şekeride üzerine döküp karıştırarak demlenmesi için bekliyoruz. Kıvama geldikten sonra şekil vererek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

un helvası tarifi

Un Helvası Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri