Üzümlü Küçük Ekmek Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Hamurişi Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

8 Kişilik Malzemesi

  • 200 gram çavdar unu
  • 300 gram buğday unu
  • 20 gram maya
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı sıvıyağı

Üzümlü Küçük Ekmek Tarifi

Ilık suda mayayı karıştırın, bir kaba tuzu, çavdar unu ve buğuday unun yarısını dökün. Karıştırın ve mayalı ılık suyu azar azar dökerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bir bezle örtün ve kabarması için bekletin. Daha sonra kalan buğuıday unu ve kuru üzümü ekleyerek yoğurun, hamuru yumuşak ve parlak kıvama getirin, hamuru yarım silindir biçimine getirin ve sekiz parçaya bölün. Düz küçük ekmekler yapın, yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerime bir bezle örtüp tekrar kabarmaya bırakın. Fırını önceden 200 derecede ısıtın ve her ekmeğin üzerine bir bıçakla bir iki kesik atıp yaklaşık 30 dakika pişirin.

Üzümlü Küçük Ekmek Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri