Yaş Pasta Kalıbı Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Kek Tarifleri, Pasta Tarifleri, Tatlı Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 4,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 1/2 su bardağı / 150 gr şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2/3 su bardağı 100 gr un
  • 2/3 su bardağı , 100 gr mısır nişastası / mısır unu
  • Bir tutam tuz

Yaş Pasta Kalıbı Tarifi

Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Yumurtalarla şekeri iki katlı haşlama tenceresinin üst kısmına koyup çırpma teli ile karıştırın. Ateşten alın ve limon kabuğu rendesini ekleyip soğuyana dek karıştırmaya devam edin. Un ve tuzu karıştırma kabına eleyin. Yavaş hareketlerle, hep aynı yöne daire çizerek karıştırın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış, 25 cm çapında kelepçeli bir tepsiye kaşıkla dökün. 35 – 40 dakika ya da altın sarısı renk alana dek pişirin. Pandispanyanın ortasına kürdan batırıp çıkardığınızda kürdan kuru çıkıyorsa, pişmiş demektir.

yaş pasta kalıbı tarifi yaş pasta kalıbı tarifi

Yaş Pasta Kalıbı Tarifi

Yorumlar

"Yaş Pasta Kalıbı Tarifi" için 3 yorum

  1. Pratik Muzlu Pasta Tarifi tarafından 29 Aralık 2012 09:30 tarihinde 

    pandispanya tarifini hazırlayım. Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra suyu ve sütü

  2. betül tarafından 24 Mayıs 2013 13:17 tarihinde 

    Güzel anlatamamış yani belki mantıklıdır ama anlatamamış anlatmak istediğini!!!

  3. Oktay Usta tarafından 24 Mayıs 2013 18:14 tarihinde 

    Oktay Usta

    betül hanım anlayamadığınız yeri söylerseniz yardımcı olmaya çalışayım.


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri