Yaş Pasta Kalıbı Tarifi

Yaş Pasta Kalıbı Tarifi

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 1/2 su bardağı / 150 gr şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2/3 su bardağı 100 gr un
  • 2/3 su bardağı , 100 gr mısır nişastası / mısır unu
  • Bir tutam tuz

Yaş Pasta Kalıbı Tarifi

Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Yumurtalarla şekeri iki katlı haşlama tenceresinin üst kısmına koyup çırpma teli ile karıştırın. Ateşten alın ve limon kabuğu rendesini ekleyip soğuyana dek karıştırmaya devam edin. Un ve tuzu karıştırma kabına eleyin. Yavaş hareketlerle, hep aynı yöne daire çizerek karıştırın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış, 25 cm çapında kelepçeli bir tepsiye kaşıkla dökün. 35 – 40 dakika ya da altın sarısı renk alana dek pişirin. Pandispanyanın ortasına kürdan batırıp çıkardığınızda kürdan kuru çıkıyorsa, pişmiş demektir.

yaş pasta kalıbı tarifi yaş pasta kalıbı tarifi

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 45
çikolatalı yaş pasta tarifi

0 38
paşa lokumu tarifi

0 190
hızlı pasta tarifi

0 182

3 Yorum

  1. pandispanya tarifini hazırlayım. Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra suyu ve sütü

Yorum Yap